Varmtvannsbassenget holder herlige 32-34 grader, og ligger i Stavanger Sanitetsforenings bo- og aktivitetssenter i Magnus Karlsonsgt 15 på Tjensvoll.

Bassenget er stengt om sommeren, i juleferien, skolens vinterferieuke og i påskeuken. Ved stengt basseng f.eks. i vinterferieuken, er det også stengt på lørdagen uken før.

TILBUD OM PUBLIKUMSBADING OG MORGENBADING:

Bassenget er åpent for publikumsbading:

  • Lørdager kl. 9.30 - 12.30 (familiebading).

Priser fra 01.01.2013: kr. 60,- for voksne og kr. 30,- for barn.

På lørdager starter første gruppe kl. 9.30, deretter kl. 10.30, 11.30

Morgenbading: Onsdager kl. 7.30 -9.00.

Priser: Voksne kr. 70,-, pensjonister kr. 60,-

Av sikkerhetsmessige hensyn er det satt en grense på 30 personer om gangen i bassenget.

Det er påbudt med badehette. Både badehetter og badebukser til småbarn kan kjøpes i senterets resepsjon.

Gode grunner til å delta på babysvømming
  • Det er gøy!
  • Familien kan drive med en aktivitet sammen
  • Svømming og andre vannaktiviteter er god trim og/eller avkobling for både barn og voksne.
  • Vann er et element der vi kan bevege oss lett i alle retninger. Vi har stor frihet i bevegelsene. - Babyen klarer å utføre bevegelser som ikke er mulig på land. Han/hun frigjøres fra en sittende eller liggende stilling.
  • I tillegg til den fysiske treningen, får babyen en psykisk stimulering. For ikke å snakke om muligheten familien har til sosialt samvær. Man treffer andre familier med små barn og kan utveksle tanker, ideer og erfaringer.
  • Babysvømming (hvis den blir fulgt opp) gir familien ekstra gode muligheter til lek og aktiviteter i vann eller i tilknytning til vann senere i livet.
Når kan man starte med babysvømming?

I prinsippet er det ingenting i veien med å starte direkte etter fødselen. Her vil vannets temperatur være en bestemmende faktor. De fleste som driver med babysvømming i Norge, setter en nedre aldersgrense på 6-8 uker, eller/og 4 kg (gjelder babys alder og vekt). Er temperatur og hygieniske forhold gunstige, trenger man altså ikke å sette noen nedre grense. Eventuelle handikap er ikke til hinder for å drive med babysvømming. Tvert imot viser forsøk at en slik aktivitet har en positiv effekt på barna. Hvis du er i tvil, anbefaler vi å ta kontakt med lege.

Hvor lenge skal vi holde på?

Når barnet er blitt 2 år, eller ikke lenger får delta på babysvømming, bør foreldrene fortsette å gå i basseng med jevne mellomrom for å holde ferdigheten ved like. Kanskje finnes det småbarnssvømming eller foreldre/barn- kurs som bygger på ferdighetene fra babysvømmingen. Hvis ikke, så følg opp på egenhånd! Vanntemperaturen er ikke så vesentlig lenger.

Om instruktør mangler på stedet bør en ta kontakt med svømmekretsen i fylket. En autorisert instruktør vil i samband med organisert babysvømming gi deltakende foreldre en nødvendig trygghetsfølelse.

Første gang på babysvømming

Sett av god tid til besøket. Planlegg søvn og mating. En trøtt og sulten baby vil trives dårlig også i vannet.

Ta med ekstra håndklær og regn med at det kan være vått der man skal sette fra seg babyen inne i hallen. I vannet skal babyen ha på seg en liten tettvevet truse uten bleie. Trusen skal kunne fange opp eventuelt ”ukontrollert utslipp”.

La babyen få god tid til å venne seg til svømmehallmiljøet. God kroppskontakt er det som får den til å føle seg mest trygg. Babyen behøver ikke dusje før badet, men grundig kroppsvask er obligatorisk for alle andre. Tørk deg før du tar i babyen. Ta kontakt med instruktøren før dere går i vannet.

Tull et stort håndkle rundt babyen med en gang den løftes ut av vannet. (Ta av trusa først).

Etter bading kan du vaske eller skylle av klorvannet. Smør gjerne huden inne med litt fuktighetskrem til slutt.

Kilde: www.stavanger-sanitetsforening.no