Søndag 6.mai starter Jossa med å ha søndagsåpent, og første åpne søndagen får vi besøk av selveste Carussingården!

Jossa-kjøkkenet disker opp med retter tilpasset de ulike vinene, og Matteo, som er en av vinmakerene fra Carussingården, vil være på Jossa hele kvelden og fortelle om Carussin vinene. Man booker bord når man måtte ønske, og bestiller vinene man ønsker å smake etter anbefalinger fra Matteo. Vinene vil være tilgjengelig på både glass og flaske så man har nå muligheten til å smake flest mulig av disse nydelige vinene!

Booking av bord kan gjøres på e-post til eller på telefon til 95437028.

Jossa gleder oss til å se dere! :)

OM PRODUSENTEN
Carussingården ligger i San Marzano Oliveto, litt sør for Asti i Piemonte. Gården er et lite familieforetak, som drives av ekteparet Bruna Ferra og Luigi Garberoglio sammen med deres sønner Luca og Matteo. Sammen kultiverer familien 26 hektar med vinmark og har en årlig produksjon på ca. 110 000 flasker vin.

Mor Bruna steller de 10 eslene på gården, far Luigi tar seg av det administrative og sønnene Luca og Matteo lager vinene. Luca brygger i tillegg øl, mens Matteo har åpnet pub og vinbar i vinkjelleren.

Det var Brunas bestefar som grunnla vingården i 1927. Hennes far tok styringen på 50-tallet og la over til en økologisk dyrkemåte, mens Bruna tok steget videre til biodynamikken etter at hun overtok stafettpinnen i 1988.

Carussin bruker derfor i dag kun naturlig gjødsel og ernæringsmidler, og sprøyter ikke med noen syntetiske midler. Druene blir håndplukket, og druejuicen blir selvfølgelig spontangjæret. Det eneste som tilsettes er små mengder svovel ved flaskingen. For å holde på druenes opprinnelige uttrykk kommer eikefat heller ikke på tale, og vinen modnes og fermenteres utelukkende i stål- eller betongfat.

Kilde: Facebook