Vi holder våre elvepadling våttkort kurs i enkel elv, slik at det føles trygt å lære seg elvepadling. Du trenger ikke å ha padlekunnskap fra før, men om du har, er elvepadling en bra måte å øke ferdighetene dine på. Deltakeren introduseres til kajakk og utstyr. Etter endt kurs har deltakeren gjennom enkel praktisk øvelse lært å bruke kajakk, åre, trekk og vest. I tillegg er deltakeren kjent med enkle sikkerhetsrutiner og øvelser, samt hvordan effektivt manøvrere kajakken.

I kurset går vi gjennom:
Kunnskap om utstyret som er kajakken, fotstøtte, knestøtte, ryggstøtte, spruttrekket, åre, flytevest, hjelm, øvrig bekledning og kasteline.
Padleteknikk i elv som er sittestilling, fremdriftstak, sveipetak, padle bakover, lave støttetak, kante båten, og beherske forskjellige tak med båten på kant, inn og ut av bakevjer, traversering og endring av retning i elva.
Kunnskap om sikkerhet i elv som er utgang av tippet kajakk, kameratredning i elv, praktisk bruk av kasteline, svømming i elv, synfaring av elv før egen padling, bruk av, og krav til personlig utstyr i forhold til sikkerhetsutstyr som skal finnes i gruppa.
Teoridel hvor vi snakker om elvelære som er de forskjellige formasjoner man møter på elva og tegn og signaler. Hvorfor og hvordan padling organiseres i grupper. Videre kurs og utdanning innenfor NPF, Norges Padleforbund. Mer informasjon fra kursstigen finner du fra Norges padleforbund side.

Kurset ledes av godkjente aktivitetsledere fra Norges padleforbund. Kurset er alle sammen 16 timer og noen timene er teori.

Lørdag
10.00 Oppmøte ved siden av Nordland Nasjonalparksenter.
Teori om elv, utstyr og sikkerhet. Trening med kastelinje, trene på å komme seg ut fra kajakk, padletakk og basis elvepadlingsteknikk. Ta med lunch, ekstra varme klær i tørrpose og termos med varmt drikke.

Søndag
Mer trening innen padleteknikk, hvordan planlegge padlelinje, kameratredning og hvis vannstand er riktig blir det tur etter evne. Ta med seg lunch, ekstra varme klær i tørrpose og termos med varmt drikke.
17.00 Kjøring tilbake i Bodø

Gruppe størrelse: 3-6 person
Utstyr: Vi har mulighet å låne ut kajakker, for de som har eget utstyr er det bare å ta med.
Området: Saltdalselva, Junkerdalselva
Sesong: Mai til september
Pris: 2500 kr/person

Kontakt oss for påmelding og mer informasjon på mail: Vi sender ut pakkliste og mer detaljert informasjon ved påmelding, ta gjerne kontakt ved spørsmål. Vi organiserer kurs også på forespørsel og det er mulig å reise til andre områder å holde kurs.

Overnatting foregår ved siden av elva i telt eller i vår felles lavvo.
Det er også mulighet å overnatte på campingplass eller hotell i nærheten.

Junkerdal Turistsenter
Saltfjellet Hotell Polarsirkelen

Kilde: Facebook