Turen til Trolltinden er den mest spektakulære vi går med guide fra Rondvassbu. Turen tar gjerne 8-9 timer fra Rondvassbu og hjem igjen. Gled deg til fantastisk utsikt og luftige strekninger.

Etter en god frokost på Rondvassbu går vi over utosen på Rondvatnet og passerer tett på fascinerende Jutulhogget - dagens første møte med spor av sagntrollene i Rondane. Etter en liten kneik flater terrenget ut i slak stigning innover mot fremre Kaldbekkbotn ved foten av det storslagne Smiubelgmassivet.

Etter fem kilometer på sti begynner den ordentlige stigningen. Oppe i passet rett vest for Storsmeden (også denne toppen navngitt etter et troll) tar vi av stien for å følge langs selve fjelleggen et stykke. Trekk pusten for et sjeldent storslått skue!

Når vi nærmer oss selve toppen på Trolltinden (også kalt Sagtind), går vi ned ca 100 høydemeter i et skar, før vi bestiger toppen fra vest opp en bratt renne og langs selve eggen - uten at sikringsutstyr er nødvendig. Vi garanterer at det er veldig lenge siden du hadde så mange sommerfugler i magen!

Velkommen til en trolsk (t)opptur i Rondane!

Praktisk info om turen:
> Turen gås med guide fra Rondvassbu hver torsdag fra 28. juni til 13. september.
> Estimert turtid inkludert pauser: 8-9 timer
> Vanskelighetsgrad: Krevende (og litt luftig)
> Aldersgrense: 18 år
> Avmarsj fra Rondvassbu kl 09.00
> Pris kr 750,- pr person (gruppe/familerabatt på forespørsel)

Påmeldingsfrist:

Senest dagen før hver tur. Påmelding i resepsjonen på Rondvassbu, eller per e-post til

Velkommen til trolsk (t)opptur i Rondane!

Foto: Jonathan Andrew Photography

Kilde: Facebook