Hør nye, musikalske arrangementer fra en av Norges beste sangbøker tilpasset et av landets beste blåseorkester. Forsvarets stabsmusikk og Sigvart Dagsland tar fram høydepunkt fra en lang og innholdsrik karriere, fra De umulige i 1987, via Ka e du redd for fra 2004, til Røst i 2016.

Det er med stor glede vi meddeler at Sigvart Dagsland og Stabsmusikken kommer tilbake for å holde konserten de måtte avlyse på Hamar.

Nyttårsturnéen til Stabsmusikken med Sigvart Dagsland fikk en brå stans. Sigvart og hans to bandkollegaer ble alvorlig skadet i en bilulykke. Heldigvis gikk det langt bedre enn fryktet, og både vokalist og orkester ser fram til å kunne stå sammen på scenen igjen i september. Utfra responsen og støtten Sigvart opplevde etter ulykken blir det tydelig hvilken folkekjær artist han er. De sterke budskapene han formidler i sine sanger, vil sannsynligvis berøre publikum enda sterkere etter det han har vært gjennom.

Solisten:
Sigvart Dagsland er en av landets aller fineste vokalister. Han skriver og fremfører musikk i en melodiøs popstil. Han har utgitt 20 soloalbum og har solgt over en halv million plater. Han fikk Prøysenprisen i 2009, har vært nominert til Spellemannprisen tre ganger og mottatt den en gang. Dagsland har gjennom en årrekke opparbeidet seg et stort og trofast publikum og har etablert seg i det øverste sjiktet av norske vokalister. Han har deltatt i flere TV-produksjoner og utgitt en rekke kritikerroste album. Han holder rundt 40 konserter over hele landet hvert år, ofte med stort band og tidvis i intimformat.

Dirigenten:
Oberstløytnant Lars Erik Gudim er ansatt i Forsvarets musikk som komponist, arrangør og dirigent. Han har sin utdannelse fra Norges musikkhøgskole hvor han først studerte trombone, og deretter komposisjon. Gudim er kjent for sine lekende arrangement og komposisjoner, og har skrevet for blant andre Kringkastningsorkesteret, Oslo-Filharmonien, Bergen Filharmoniske Orkester, Operaen i Kristiansund og samtlige korps i Forsvaret.

Korpset:
Forsvarets stabsmusikkorps er et av Forsvarets fem profesjonelle musikkorps og Norges største profesjonelle blåseorkester. Korpset ble etablert i 1818 og feirer 200 år i år. Siden starten har korpset vært Forsvarets viktigste representasjonsorkester med jevnlige oppdrag for Kongehuset, Regjeringen og Forsvaret. Korpset har en utstrakt
konsertvirksomhet på Østlandet og deltar også på internasjonale militærmusikkfestivaler og tattoer. Repertoaret strekker seg fra det klassiske blåserrepertoaret til dagens populærmusikk. Korpset bestiller og fremfører også verk fra etablerte og kommende komponister og arrangører, og spiller inn både ny og eldre musikk for blåsere og
janitsjarkorps. Slik bidrar korpset til utviklingen og vedlikeholdet av blåserrepertoaret både nasjonalt og internasjonalt.

Kilde: Facebook