Hvordan forandrer teknologien tilværelsen, og hvordan forandrer den oss som mennesker? På den ene side de altomfattende forandringene som skjer på en knapt merkbar måte, på den andre side den spektakulære og visjonære teknologien (eks. roboter, androider). Ligger det dramatiske i det vi blendes av i den teknologiske utviklingen, eller er det det vi ikke ser som virkelig forandrer oss? Teknologien er en mektig makt uten mål, enorme bevegelser settes i gang av vilkårligheter. Teknologi og selvlærende roboter kan bli mektigere enn mennesket, sies det. Vi har ikke tidligere forholdt oss til en slik makt uten mening bak, hvordan forholder vi oss til teknologiens allmektighet som er uten egentlig beveggrunn?

Cathrine Knudsen er forfatter og samfunnsdebattant, mest kjent for sine romaner Mulighetene (2005), De langtidsboende (2008), Jeg kunne vært et menneske (2011), Manuell (2014), Av menneskeånd (2017) og Den siste hjelperen (2018). Hun kjenner et ubehag i samtidskulturen, og kretser omkring spørsmål knyttet til arbeid, omsorg og aldring. «I mine øyne er hun en av vår generasjons fremste forfatter», sier Karl Ove Knausgård. I 2017 fikk hun Stig Sæterbakkens minnepris.

Dette er et foredrag i serien «Hva er da et menneske?». Se hele programmet og generell omtale av foredragsrekken her: https://litteraturhusetitrondheim.no/wp-content/uploads/2018/04/omtaleprogram.pdf

Sted: Trondheim folkebibliotek, Kulturtorget
Arrangementet har inngang fra Kongens gate. Dørene åpner
kl. 18.00.

Inngang: 100/75

Foto: Blunderbuss / Anna-Julia Granberg

Kilde: Facebook