I 1976 ble Marky introdusert for Richard Hell. Sammen med Bob Quine og Ivan Julian, dannet de Richard Hell & The Voidoids. Bandet ga ut sitt banebrytende debutalbum i 1977 på Sire Records, med tittelen “Blank Generation”. Og kort tid etter The Voidoids historiske turné i Storbritannia med The Clash, fant Marky seg i baren på nå legendariske CBGBs i New York med Dee Dee Ramone. Der spurte Dee Dee om han kunne være interessert i å bli med i The Ramones. Resten er et stort stykket velkjent historie!

The Ramones ble enige om å kaste inn årene i 1996. Marky hadde da spilt sammen med bandet i 15 år, vært med på 2000 show og mer enn 15 utgivelser.

I 2001 ble Marky sammen med sine tidligere bandmedlemmer (Johnny, Dee Dee og Tommy) innlemmet i Rock ‘N’ Roll Hall of Fame. Samme år presenterte U2′s Bono dem med utmerkelsen MTV’s Lifetime Achievement Award. I februar 2011 mottok The Ramones samme anerkjennelsen, men denne gangen i form av en Grammy-pris. Det var punk pionerenes aller første Grammy.

Med ingen tegn til å bremse ned, fortsetter Marky å reise rundt i verden med bandet sitt, Marky Ramone’s Blitzkrieg å gjøre imponerende +40 låter lange Ramones konserter.

Marky er også for tiden inne i sitt tiende år som D.J. på Sirius / XM Satellite Radio som vert for “Marky Ramone’s Punk Rock Blitzkrieg”. Han har også dukket opp på flere TV-programmer, inkludert The Simpsons, Anthony Bourdain, No Reservations og ZRock.

Med til sammen 15 år som trommeslager i legendariske Ramones har Marky Ramone for lengst skrevet seg inn i rockehistorien. Han er det siste gjenlevende medlemmet fra gull-perioden, og den eneste gjenlevende fra bandets innlemmelse i Rock & Roll Hall of Fame.

Med Marky Ramone's Blitzkrieg holder han originalmaterialet levende på beste vis, og nå kommer han og bandet til Drammen for å gi oss et hav av klassiske Ramones-låter. Nærmere en Ramones-konsert enn det du kommer til å oppleve på Union Scene denne høst kvelden er det ikke lenger fysisk mulig å komme - så kjenn din besøkelsestid! 1-2-3-4!

Kilde: Facebook