Den polske mesterpianisten Grzegorz Niemczuk - concert pianist holdt en fantastisk Chopin-konsert i Kongsberg Musikkteater i oktober 2017 og en flott Grieg-konsert i februar i år. Konsertene ble store suksesser og et entusiastisk publikum krevde nærmest å få ham tilbake. Og nå er han her igjen! Greg – som han kalles til daglig - var på sin side spesielt begeistret for salen, akustikken og flygelet her i Musikkteatret. Det er fullt på høyde med de største og flotteste salene i utlandet, mente han.

Grzegorz Niemczuk er født i Polen i 1985 og gikk ut fra musikkakademiet i Katowice med høyeste utmerkelse. Han har vunnet mange nasjonale og internasjonale musikkonkurranser: førsteprisen i den store Chopin-konkurransen i Warszawa i 2010, førsteprisen i den internasjonale debutantkonkurransen i Carnegie Hall i New York i 2013 og i 2014 førsteprisen i Den 7. internasjonale musikkonkurransen Cittá di Piove di Saccdo i Italia. Hans seneste utmerkelse var en spesialpris ved Den internasjonale musikkfestivalen i Busan Maru i Sør-Korea i oktober 2016.

Grzegorz Niemczuk har nå hele verden som sin arena og har spilt i de fleste landene i Europa og i tillegg i Asia, Australia, Amerika og Afrika. Men han elsker å spille i Norge og elsker sitt entusiastiske norske publikum. Under denne oktober-turneen skal han holde konserter i 7 norske byer.

Under denne konserten i Musikkteatret vil Grzegorz Niemczuk gi oss noen av de vakreste og mest virtuose verkene skrevet for piano.

1.avdeling
Wolfgang Amadeus Mozart: Rondo D-dur KV 485
Ludvig van Beethoven: Sonate op.13 i ciss-moll - «Pathétique»
1. Grave – Allegro di molto e con brio
2. Adagio cantabile
3. Rondo: Allegro
Frédéric Chopin: Sonate nr. 3 op. 58 i h-moll
1. Allegro maestoso
2. Scherzo. Molto vivace
3. Largo
4. Finale. Presto non tanto; Agitato

20 minutters pause

2. avdeling
Robert Schumann: “Träumerei” fra “Kinderszenen” nr. 7
Sergej Rachmaninov: Prelude op. 23 nr. 5 - g-moll
Guiseppe Verdi/ Rigoletto-parafrase over
Franz Liszt: kvartetten i 4. akt - S. 434
Franz Liszt: Grande Etudes de Paganini nr. 3
La Campanella” («Bjellen»)
Franz Liszt: Ungarsk rapsodi nr. 2 S. 244

Kilde: Facebook