Tradisjon tro er Barnas turlag med til Sørøya under Akkarfjord fiske og friluftsfestival. Festivalen går av stabelen torsdag 28. juni til søndag 1. juli og har et eget program for fiske og friluftsaktiviteter for hele familien.

PÅMELDING TIL TUREN PÅ DENNE LENKEN: https://hammerfest.dnt.no/aktiviteter/96950/855002/

Oppmøte på kaia i Hammerfest fredag 29. juni kl 1530. Avgang med Gamle Mårøy (NB ikke rutegående båt) kl 1600 med beregnet ankomst til Akkarfjord kl 1730. Retur fra Akkarfjord kai søndag 1. juli kl 1500 med Gamle Mårøy (NB ikke rutegående båt) med beregnet ankomst til Hammerfest kl 1630. Møt opp i god tid slik at vi kan få lastet ombord sykler og baggasje.

Gamle Mårøy er det eneste vernede lokalruteskipet av stål nord for Bodø, og det aller siste fra Finnmark fylke. Båten har gjennomgått få interiørmessige forandringer og er en av få båter i sitt slag som fortsatt er i trafikk. Den har i dag status som verneverdig av Riksantikvaren. Det er med andre ord en flott båt vi får seile med og fiske fra denne helgen!

Basecamp legges i år i Gamvik ved foten av Sandfjellet. Vi sykler fra kaia og til campen, en tur som er mer krevende enn tidligere år med tanke på høydemeter. Hammerfest og omegn turlag sørger for at noe bagasje kan bli fraktet med bil, men sørg allikevel for å pakke slik at hver familie kan håndtere egen bagasje. Venn gjerne barna til å bære egen ryggsekk med litt vekt i forkant av turen.

Vi deltar på det offisielle barne og famileprogrammet til festivalen lørdag 30. juni, noe som innebærer havfiske og aktiviteter i Akkarfjord. Festivalens program vil sendes ut til alle deltakere når det nærmer seg.

Det vil avkreves en egenandel pr deltaker for denne turen. Egenandelen dekker reise tur/retur Sørøya med Gamle Mårøy, plass på Gamle Mårøy til fiskekonkurranse, samt tilrettelegging fra turlaget med felles bål, planlegging, utstyr og fellestur med kyndig turleder. Medlemmer av Hammerfest og omegn turlag får dekket deler av egenandelen gjennom sitt medlemsskap. Ikke-medlemmer betaler reelle kostnader knyttet til turen. Ønsker du å bli medlem i forkant av turen og nyte godt av medlemsfordeler, så er du hjertelig velkommen!

Turlaget stiller med ved til felles bål og vi har en avtale om bruk av toalett på Gamvik gård for de som har vanskelig for å bruke naturen til dette. Det finnes også toalett på kaia i Akkarfjord.

I Akkarfjord er det en liten butikk man kan supplere matvarer i og på brygga serveres varierte retter fra grillen hele helgen. Ha med kontanter til dette!

Til denne turen må du ha med:

Fiskeutstyr og redningsvest til alle - også voksne! (oppbevares på Gamle Mårøy)
Sykkel
Telt eller lavvu
Liggeunderlag
Sovepose - gjerne 3-sesongs siden sommernatten kan bli kjølig
Ullundertøy
Vindtett tøy
Varm genser, helst i ull
Toalettsaker
Mat til eget forbruk samt kokeutstyr
Vannflaske og kopp
Lue, votter og buff
T-skjorte og shorts!
Skoskift
Badetøy og et lite håndkle
Kortstokk, yatzy e.l. til underholdning i teltet
Strandleker
Regntøy
Grunnleggende 1-hjelpsutstyr til enkle kutt og skader
Solkrem og solbriller
Nedre anbefalte aldersgrense for turen er 8 år, men det er opp til hver familie å vurdere egne barns turferdigheter. Ta kontakt med turleder dersom du ønsker å ta med yngre barn. Denne turen gir to stempel i turpasset og samtlige barn som er medlem av Barnas turlag får en liten gave som bevis på et aktivt turliv på denne turen.

Hunder er velkommen på turen, men respekter båndtvangen da det er husdyr som beiter i området!

Barnas turlag ønsker spesielt besteforeldre som vil ta barnebarna med på tur velkommen! Vi ser en økende trend i turglede på tvers av generasjoner og verdien i dette for både unge og gamle.

Egenandel for turen er som følger:

Medlemmer av DNT (Hammerfest og omegn turlag)
Voksne: 400,- Barn: 200,- Ungdom (13-18) 300,-

Ikke-medlemmer: Voksne 800,- Barn 500,- Ungdom 600,-

Kilde: Facebook