Kurset har fokus på stress og stress reduksjon.
Vi vil utforske mindfulness som metode, med meditasjoner og øvelser til hjelp i hverdagen. Vi gjennomgår noen enkle, rolige yoga øvelser knyttet til stress og muskelspenninger. Alle kan delta - øvelsene blir tilpasset. Ingen forkunnskap er nødvendig.

Dette er godt utprøvde og aksepterte metoder for å skape overskudd, ro og balanse. Etter kort tid med trening vil du trolig bli overrasket over hvordan du med oppmerksomt nærvær kan oppleve økt kvalitet i daglige aktiviteter og beholde roen i en hektisk hverdag.

Visste du at mindfulness også kan hjelpe ved smerteplager? Studier viser at opplevelsen av smerter og emosjonelt stress kan lindres. Evnen til å leve med smertene og livskvaliteten kan fremmes. Hvordan anvende mindfulness ved smerter og ubehag vil du lære mer om på dette kurset.

Ved å ta dette kurset vil du få et godt grunnlag for å trene oppmerksomheten slik at du blir mindre påvirket av stress, lever mer i øyeblikket og finner indre ro. Øvelsene kan også fremme konsentrasjon, intuisjon og kreativitet.

Yogaøvelsene valgt til kurset har fokus på å skape energiflyt og avspenning for rygg, skuldre, nakke, hofter. Det legges vekt på å finne øvelser som lett kan integreres i hverdagen. Øvelsene er instruert etter mindfulness prinsipp og tilpasses den enkelte.

Pust og pustemeditasjoner er sentralt både i yoga og mindfulness og vil være i fokus.

Anbefales til deg som er interessert i å lære om mindfulness og medisinsk yoga, med øvelser som kan hjelpe deg å finne roen i en stressfull hverdag. Kan hjelpe ved stressrelaterte lidelser som rygg/nakke plager, søvnløshet, hodepine, pustevansker, indre uro m.m.

Kurset er også for deg som trenger et pusterom i hverdagen der du kan finne ro og lade opp batteriene.
Mindful guidet lyd meditasjon med gong og andre mediative instrumenter blir tilbudt på de fleste av samlingene. Det har vært et populært innslag fra tidligere kursdeltakere. Mange opplever dyp avspenning når de påvirkes av disse tonene og vibrasjonene - en deilig pause fra hverdagens stress.

Kursholder: Eva Edwin, MediYoga lærer og terapeut, mindfulness instruktør, hypnoterapeut, spesial sykepleier og høgskolelektor (Høgskolen i sørøst-Norge, timebasis). Du kan lese mer om Eva her: http://www.medisinsk-yoga-oslo.no/om-oss-kontakt/eva-edwin

Kurs start: Onsdag 18.04.2018, kl.13.30 -16.00
Kursdatoer: 18.04, 25.04, 02.05, 23.05, 30.05, 06.06, 13.06, 20.06
Pris kr. 3480 for 2.5 timer x 8 inkl, lån av matte/pledd. Små grupper fra 5 til 10 deltagere
Pensjonister, uføre, studenter og arbeidsledige får 15% rabatt
Påmelding skjer på email: (send ditt navn, adresse, telefonnummer og fødselsdato) eller ved å ta kontakt med Eva på mobil 92406173 (helst SMS først). Ta gjerne kontakt hvis du lurer på noe.

Mindfulness er en populær meditasjons form som anvendes både i helsevesen, skole og organisasjoner verden over. Øvelsene har blitt forsket på med gode resultater i forhold til både fysisk og psykisk helse - ikke minst stress.
MediYoga er en yogaform som er blitt testet og tatt i bruk på flere sykehus og rehabiliteringssentre i Norden.

For å få best utbytte av kurset anbefales det at du setter av tid til egentrening. Du vil få hjelp til å utvikle egen praksis gjennom samtaler og anbefalinger til hjemmeøvelser, litteratur, digitale hjelpemidler, medlemskap i lukket facebook gruppe m.m.

Du kan lese mer om mindfulness her: http://www.medisinsk-yoga-oslo.no/mindfulness og MediYoga her: http://www.medisinsk-yoga-oslo.no/mediyoga
For fullstendig kursbeskrivelse se her: http://www.medisinsk-yoga-oslo.no/mindfulness-og-mediyoga-kurs-ved-stress-formiddager-oslo-sentrum
Du er hjertelig velkommen til kurs! Fortsatt ledige plasser.

Kilde: Facebook