Høna, egget og reven er skrevet av Nelly Winterhalder og fremføres i samarbeid med Kongsbakken vgs.

Høna klekker endelig et egg. Hun reiser seg et øyeblikk - plutselig er egget borte! Og i reiret ligger Reven. De to starter en utrolig jakt etter egget.

Stykket handler om motgang, vennskap og om barn som blir noe annet enn foreldre tror. En hyllest til det uperfekte, en slapstick-scenetekst for barn fra 4 år. Teksten er forankret Winterhalders egne tanker og observasjoner rundt det å være barn og det å være forelder. Pluss en god porsjon latter.
Det er elever fra Dramalinja på Kongsbakken VGS som spiller.

I 2015/16 deltok Winterhalder i figurteatersatsingen hos Dramatikkens Hus og utviklet "Høna, egget og reven" i dialog med dramaturgene Siri Løkholm Ramberg /Oslo Nye Teater og Kristina Kjeldsberg /Dramatikkens Hus.

Nelly Winterhalder er tysk dramatiker, skuespiller og oversetter. Hun har master i scenetekst fra KhiO, master i italiensk litteratur og skuespillutdanning fra München. Hennes scenetekster har blitt vist i Norge, Sveits, Østerrike, Italia og Nicaragua.
Norsk Kulturråd og Fond for Lyd for forprosjekt-/skrivestøtte og Dramatikkens Hus har bidratt med støtte til tekstutvikling og verksted.
Spilletid: ca en time.

Med elever fra Kongsbakken vgs

For barn fra 5 år og oppover. Arrangementet er gratis.

Kilde: Facebook