En konferanse for alle som arbeider med elever som sliter.

Konferansen er et samarbeidsprosjekt mellom Lærerbloggen og JobbAktiv.

Konferansier: Janne Rønningen er standupkomiker, programleder, radiovert, og sist men ikke minst spesialpedagog. Med sitt gode humør og faglige kunnskap leder hun oss med stødig hånd gjennom dagene.

Se hele programmet her: http://bit.ly/Psykisk

Et utvalg foredrag:

Ella M.C. Idsøe er medredaktør for boken «psykisk helse i skolen» og vil åpne konferansen med en kunnskapsoversikt rundt tematikken. Hva er de vanligste utfordringene lærere og skolepersonell står ovenfor? Hva er lærerens rolle i forebygging og støtte av elever som sliter? Sist men ikke minst – hva gjør vi med de evnerike elevene?

Digital kommunikasjon og psykisk helse
Helsesista: For å oppdage og hjelpe ungdom som sliter, er man avhengig av den viktige førstekontakten. Nå når tenåringer kommuniserer mer digitalt enn ansikt til ansikt, blir det stadig mer unaturlig å banke på kontoret til noen for å snakke om vanskelige ting. Hvordan kan skolen åpne opp for å tenke annerledes om kommunikasjon, slik at terskelen for å knytte kontakt blir lavere? Tale Maria Krohn Engvik- «Helsesista», begynte å bruke snapchat for å kommunisere med sine elever. Hun traff en nerve hos ungdommene og er nå blitt hele Norges helsesøster på Snapchat. På veien har hun lært mye om form, innhold og digitale strategier for å knytte kontakt med ungdom som sliter.

Dette og mye mye mer!

Kilde: Facebook