Sondre Justad river ut hjerter og insisterer på at de skal banke for noen eller noe. Nå er det din tur.
Med lidenskapelig popkunst i møte med solnedgangen kommer brosteinene i Borggården til å måtte restaureres etter publikums godlynte vugging denne kvelden. For er det noe Justad besitter så er det egenskapen å få folkemasser til å både bevege seg og bli beveget.
Justad ble nominert til Spellemann i som årets popsolist, årets album og årets nykommer for debutalbumet Riv i Hjertet fra 2015. I 2016 var han allerede den artisten som ble mest spilt på norsk radio. Fem av singlene hans har solgt til gull og én til platina. Ikke dårlig for en beskjeden fyr fra Henningsvær! Nå har han inntatt tronen av norsk storslått poprock og kommer til Trondheim med en skikkelig hitparade.
Det handler om lengsel, om nærhet, om oppbrudd og om kjærligheten som fremdeles finnes, men som likevel ikke er der. På sitt helt eget vis klarer han å skape en nærhet mellom seg og lytterne – og spesielt resonnerer budskapet til unge voksne som er i ferd med å skulle finne sin egen sti – om man er ny i en storby eller er på vei inn i en ny fase av livet.
Men den universelle kjærlighetstematikken formidler 27-åringen med en så stor kløkt at den favner om oss alle. Og da har vi ikke en gang nevnt de store refrengene og melodiene som sitter som støpt i øret.
Han ter seg ikke som en popstjerne, men som sine venner i Kråkesølv er han opptatt av miljøet, likeverd og menneskerettigheter. Og selv om han ofte synger om de små kampene i hverdagen, er Justad meislet ut for noe større. Artisten er av den typen som klarer å begeistre både kritikerne og lytterne, og samtidig beholde all verdighet. Alt dette skal du få kjenne på kroppen i Borggården denne kvelden, da han kommer med et stort band, som er i stand til å løfte imaginære himmeltak.
Var det noen som sa Norges helt egen Håkan Hellstrøm? Ja, faktisk.

Kilde: Facebook