R:A:W med Espen Reinertsen "Nattsyntese" og Olav Imerslund Kvintett.

Espen Reinertsen er kanskje best kjent som en saksofonist med et helt eget uttrykk som kan høres i ensembler som Streifenjunko og Christian Wallumrød Ensemble. På soloplatene "Nattsyntese" og "Forgaflingspop" har han derimot utforsket helt andre sider av seg selv ved å bruke programmering, tekst, og ikke minst egen stemme. Anmeldere skrev blant annet om «Nattsyntese» som ble sluppet høsten 2017:

"...en av platehøstens høydepunkter for den som er interessert i pop av det eventyrlige slaget."
— Audun Vinger, Dagens Næringsliv

"Reinertsen skaper seg et helt eget univers det er vanskelig å motstå."
— Ando Woltmann, Morgenbladet

"...et snodig, men gledelig møte med organisk elektronika og forseggjorte setninger."
— Charlotte Myrbråten, Månedens beste i Klassekampen

"Rett og slett en gave til folk som er glad i musikk."
— Line Skille-Aspholm, disharmoni.no (10/10)

På konserten får du høre musikk fra både «Nattsyntese» og «Forgaflingspop» framført sammen med Erik Nylander (trommer/elektronikk) og Eivind Lønning (trompet/elektronikk)

André Bach skal prate om livet. Og basehopping. I mer enn 20 år har André kastet seg ut fra fjell, ned i grotter, ut fra fly i vingedrakt og fra høye ( og noen ganger altfor lave) bygninger i hele verden. Han er en pioner innenfor sin gren og har vært med på å utvikle sporten gjennom akrobatiske kombinasjoner av basehopp og svingstang. André Bach er flere ganger norgesmester i turn og han er en svært dedikert konsertgjenger og musikkfrik.

Olav Imerslund Kvintett

Tarjei Lienig - Piano/Synth

Torstein Slåen - Gitar

Lyder Røed - Trompet

Magnus Eide - Trommesett

Olav Imerslund - Bass


Bandet spiller musikk inspirert av nordisk jazz, Bartok og andre samtidige komponister.

Målet er å lage en stor klanglig, drømmende verden der det legges vekt på å gi hver enkelt musiker rom til å forme musikken.
Musikken prøver å kombinere det jazzen sine klassiske formidealer, med frie partier og komponert materiale. Kanskje kan man si at de prøver å få det komponerte til å høres improvisert ut, og vice versa.

Om konsertserien RAW
RAW (Recognition - Alert - Window) viser noko av det røffaste som blir unnfanga på øvingsromma midt i Oslo. Rått, ferskt, grensesprengande, ufiltrert. Du vil høyre konstellasjonar du ikkje har høyrt før. Når studentane etter kvart renner ned festivalar i inn- og utland, kan du seie at du høyrde dei først på Norges musikkhøgskole.

Kurator for RAW er Thomas Strønen.

Gratis for alle studenter!

Kilde: Facebook