Den 15. mars har det gått syv år siden den forferdelige konflikten i Syria startet. De menneskelige lidelsene på bakken er ubeskrivelige når krigen nå går inn i sitt åttende år. Bare de siste tre ukene skal mer enn 900 sivile, mange av dem barn, være drept i angrep i Øst-Ghouta. Krigen i Syria gjør at altfor mange mennesker lever i konstant frykt for å miste noen de er glad i eller å selv bli skadd.

På syvårsdagen går åtte organisasjoner i Norge sammen for å vise at vi står i solidaritet med Syrias befolkning. Fra plassen utenfor Nobels fredssenter i Oslo, vil vi i én time formidle historier fra Syria gjennom en live-sending på Facebook. Historiene kommer fra syrere i Norge, bistandsarbeidere og kjente personer som låner bort stemmen sin til syrere som lever i eller har opplevd krigen.

Vi krever uhindret humanitær tilgang til sivilbefolkningen, i tråd med internasjonal rett!

Møt opp!
På stedet vil det bli mulighet for å tenne et lys og vise solidaritet med befolkningen i Syria. Vi håper du kommer innom. Om du ikke har anledning til å komme, eller ikke bor i Oslo, kan du følge med på Facebook-sendingen og gjerne dele den videre.

Tilsluttede organisasjoner:
Røde Kors
Amnesty
Kirkens Nødhjelp
Redd Barna
Unicef
Flyktninghjelpen
Norsk Folkehjelp
SOS-barnebyer

Kilde: Facebook