Særingfest er en helaften med musikk og lyd i alle former og varianter, mat og drikke, mingling og sommerstemning – rett og slett en festival i festivalen!

Dørene åpnes kl. 18.00 // Konsertstart kl. 19:30

På programmet:
- Agnes Hvizdalek / Joe McPhee / John Butcher / Pascal Niggenkemper / Ståle Liavik Solberg
- Mat Maneri / Randy Peterson
- Susana Santos Silva / Kaja Draksler
- Arashi (Akira Sakata/ Johan Berthling/ Paul Nilssen-Love)

Særingfest manifesterte seg første gang på Kongsberg ifjor, og ligger med gjentakelsen i år an til å bli en tradisjon. Bakmenn er også denne gangen Ståle Liavik Solberg og Paal Nilssen-Love, som i tillegg til å føre halsbrekkende liv som utøvende musikere ellers også arrangerer både konsertserier og festivaler i hovedstaden. Gjennomgående er en forkjærlighet for fri improvisasjon og de aller mest eksperimentelle og utflippa avartene innafor jazzmusikken, og alltid med øre for det beste scena har å tilby. Alt dette tar de med seg på Særingfest, som ligger godt an til å romme alt fra vilter rølp på stuegolvet, via fortrolige samtaler på kjøkkenet til klining på soverommet.

Agnes Hvizdalek / Joe McPhee / John Butcher / Pascal Niggenkemper / Ståle Liavik Solberg

Joe McPhee har vært delaktig i å gjøre musikk farlig lenge. Han var allerede voksen da han ga ut klassiske Nation Time i 1971, og sida har han holdt det nede med klodens fremste innen sjangeren. John Butcher har holdt frijazzen sin hardcore sida tidlig åttitall. Siden da har han spilt med alle de store navna sjangeren kan vise til, deltatt på et fjell av utgivelser og i en lang rekke mer eller mindre faste grupper. Vokalist Agnes Hvizdalek har hviska, kvittra, nynna og hvest fram lydlandskap på Osloscena i over et tiår. Den tysk/franske kontrabassisten Pascal Niggenkemper har også hatt tilhold i New York de siste åra, hvor han har spilt med meget bra folk, som Nate Wooley, Dave Rempis og Chris Corsano. Ståle Liavik Solberg er i tillegg til å være kurator for Særingfest en aktiv utøver av trommekunsten. Han har de siste par åra ofte vært å høre med svært gode engelske navn som John Russell og John Butcher.

Mat Maneri / Randy Peterson:

Fiolinist Mat Maneri er sønn av far sin, og har vært aktiv i en årrekke, blant annet med prominente samarbeidspartnere som Cecil Taylor og herværende Joe McPhee. Alltid vakkert og krevende på samme tid. Trommis Randy Peterson er en mangeårig medmusikant av både Maneri sr. og jr.

Susana Santos Silva & Kaja Draksler:

Den portugisiske trompetisten Susana Santos Silva har gjesta Norge gjentatte ganger den siste tida, blant annet i duo med Torbjörn Zetterberg. I disse dager blir hun stadig stødigere i svensk og er i vinden med Fire! Orchestra og sin egen kvintett, Life and Other Transient Storms. Den slovenske pianisten og komponisten Kaja Draksler ga ut plate med Santos Silva for et par år sida og de to har siden vist seg som en kraftfull kombo, ikke minst live. Draksler er for tida bosatt i Nederland, der hun pleier omgang med de feteste musikerne scena kan vise til.

Arashi (Akira Sakata/ Johan Berthling/ Paal Nilssen-Love):

Arashi betyr «storm» på japansk, lærer lommeparløren oss, og er ikke et tilfeldig valgt ord i denne anledning. Saksofonist Akira Sakata er en av de ledende figurene på den japanske scena. Han har vært aktiv sida tidlig søttitall og samarbeida med såpass ulike folk som Yōsuke Yamashita, DJ Krush og Sonic Youths Jim O’ Rourke. De siste par åra har han ved leilighet slått seg sammen med et par av våre favoritter fra Skandinavia – Paal Nilssen-Love og Johan Berthling.
Sida midt på nittitallet har Nilssen-Love herja rundt med verdens største navn innafor friimpro, i band som The Thing, Atomic og Offonoff; for å nevne noen bittefå. De siste par åra har han operert som orkesterleder for sitt topptunge storband Large Unit – i tillegg til å orge med Særingfesten alle med dette er invitert til å delta på.
Tjafsa aldrig med Botkyrka stylee eller bassist Johan Berthling. Han er berykta gjennom beinharde frijazz-crews som Nacka Forum, LSB og Sten Sandell Trio. Vi forventer full føkkings utslettelse når orkanen Arashi avslutter kvelden.

Kilde: Facebook