Det blir politikk, paranoia, satire og slapstick i vårens andre utgave av Klubb Pix. Denne gang byr vi på The Death of Stalin av britiske Armando Iannucci, regissøren som blant annet har hatt braksuksess med TV-serien Veep. På rollelista finner vi stjerneskuespillere som Michael Palin, Steve Buscemi, Jeffrey Tambor og Jason Isaacs.

Filmen er en mørk komedie om Sovjetunionens politiske elite under Josef Stalins styre. Dramatikken starter idet Josef Stalin – Sovjetunionens brutale, paranoide og totalt skruppelløse leder – rammes av hjerneslag natt til 2. mars 1953. Etter kort tids forvirring blir han erklært død, siden alle leger som kunne redde ham enten er henrettet eller sendt til Sibir.

Dermed er det duket for maktkamp, men hvem er nærmest til å overta? Og kan noen egentlig føle seg trygge på ikke å bli utrensket og drept når Stalins ettermæle skal skrives?

Før visningen får vi besøk av tidligere utenriksredaktør i Aftenposten og korrespondent i Moskva, Kjell Dragnes. Han er på plass for å snakke om Stalins stilling i Sovjetunionen forut for sin død og i dagens Russland.

Klubb Pix er filmvisninger i regi av filmfestivalen Oslo Pix. Festivalen skal gi Oslofolk – og andre folk som vil ta turen til byen – det beste innen europeisk og nordamerikansk film, og datoene for neste års festival er 4-10 juni.

PRAKTISK INFO
NB! Gratis inngang.
Aldersgrense: 15 år
Maks 174 seter + 2 HC-plasser. Unummererte plasser. Billetter hentes på Oslo Pix-stand på Saga fra 17.15 samme dag. Ingen reservasjoner. Maks 1 billetter pr. pers.

Kilde: Facebook