Rockefeller | Tirsdag 13. mars
Rock Cinema: «Røverdatter» – eksklusiv førpremiere

Filmen «Røverdatter» – som senest ble viet stor oppmerksomhet under gårsdagens Skavlan – vises som en eksklusiv førpremiere på Rock Cinema på Rockefeller 13. mars.

  • Dette blir en höydare av de helt sjeldne på Rock Cinema-programmet, uttaler bookingmedarbeider Joakim Throndsen. – Med sitt ærlig og usensurerte uttrykk har filmskaperen Sofia Haugan virkelig klart å portrettere sin far og deres spesielle forhold på en varm og humoristisk måte – til tross for de mange utfordringene de møter i hverdagen. Dette er virkelig en film som traff oss, og som jeg er sikker på vil være av stor interesse for Rock Cinema-publikummet.

Filmen, som tar for seg et ganske annerledes far-datter-forhold, handler om Sofia som forsøker å hjelpe pappaen sin inn på rehab, sånn at de kan ha et forhold igjen. Som liten lekte Sofia og faren både sisten og pil-og bue – men også gjem ølflaska og løp fra taxi-regningen. Når de nå igjen er gjenforent står utfordringene i kø, og i en til tider absurd, kaotisk og komplisert hverdag er strategien deres en god dose mørk humor.

Sofia er en ung filmskaper som bor i Oslo sammen med kjæresten. Hun er ganske lik faren sin, de har samme humor, samme glimt i øyet og til dels samme temperament. Men hans temperament ble farlig, og fra Sofia var ti år bodde hun og moren i skjul på hemmelig adresse. Nå har Sofia og faren tatt opp igjen kontakten. Faren lever fortsatt et liv preget av rus og kriminalitet. Hans store sorg er at han mistet Sofia. Sofias store håp er at hun som voksen kan hjelpe han på beina, så han kan bli en pappa igjen. Sammen kjemper de en hard kamp med mye humor og varme; for forholdet, mot rusen og mot systemet som er ment å hjelpe dem.

«Røverdatter» er Sofia Haugans debutfilm. Sofia er en svært lovende og sterk ny stemme og filmen har allerede vunnet hederlig omtale i Dragon Award Nordic Documentary Competition under Göteborg Film Festival.

Dørene åpnes kl. 19.00. Filmen starter kl. 20.00.

NB! Fri entré ved å klikke skal på eventet.
18 år leg.

Førstemann til mølla-prinsippet gjelder, men våre lokaler er romslige og vi har som regel plass til alle.

Kilde: Facebook