Evangeliesenteret med Anita og Trond Palmgren Eriksen inviterer til Israeltur med Plussreiser 25. oktober til 3. november 2018.

Vårt mål er at du som deltager skal få se Israel gjennom Bibelen, men også Israel slik det er i dag. Vi legger vekt på godt fellesskap på reisen og at alle skal kjenne seg ivaretatt. Vi ønsker å gi kunnskap om Israel og kjennskap til folket som bor der. Denne reisen kommer til å forsterke din tro på Bibelen og øke din interesse for Israel både historisk, i nåtid og framtid.

TUREN DAG FOR DAG (Priser og bestilling nederst på siden):

DAG 1: TORSDAG 25. OKTOBER: NORGE - ISRAEL
Avreise fra Gardermoen kl.12:00 med Turkish Airlines. Ankomst Tel Aviv via Istanbul kl.20:05. Buss og guide henter oss for reise til Prima Link Hotel i Petach Tikva og middag.

DAG 2: FREDAG 26. OKTOBER: TIBERIAS
Etter frokost setter vi kursen nordover langs Middelhavet og stopper i Caesarea ved havet. Her besøker vi teateret, restene av kong Herodes palass, og ser over til veddeløpsbanen og litt av den gamle korsfarerbyen og muren. Vi tar en sving innom Akvadukten som forsynte byen med vann fra Karmel fjellet under romertiden. Så fortsetter vi opp til Karmelfjellet og til stedet Muchraka hvor profeten Elias kjempet mot Baal og Astarte profetene. Her har vi en fantastisk utsikt over Harmagedon/Jizreel sletten og ut over Middelhavet. Her spiser vi lunsj. Når vi er fremme ved Genesaretsjøen besøker vi Bergprekenstedet og møteplassen hvor Jesus møtte disiplene etter oppstandelsen, Mensa Kristi. Til sist på første dagen besøker vi Jesu egen by, Kapernaum, og deretter tar vi bussen til Tiberias og hotell Restal.

DAG 3: LØRDAG 27. OKTOBER: GALLILEA
Dagen starter med båttur på Genesaretsjøen fra Tiberias til Nof Ginnosar. Så opp på Golanhøyden til fjellet Ben Tal (1.165 moh). Herfra har vi en fantastisk utsikt over Golan og langt inn i Syria og over Hermonfjellet viss høyeste topp er på ca. 2.800 moh som ligger et stykke inn i Syria. Vi kjører sørover hele Golan og ned Yarmurk dalen (Goghopens dal) og på vei tilbake til Tiberias stopper vi ved Jordanelven og gir anledning for dåp.

DAG 4: SØNDAG 28. OKTOBER: TIBERIAS - JERUSALEM
Vi reiser langs den jordanske grensen til Dødehavet og Masada borgen hvor taubanen tar oss opp ca. 400 høydemeter til platået. Her får vi høre den fantastiske historien om jødenes kamp mot romerne i år 70 e.kr. Her spiser vi lunsj. Deretter blir det bading i Dødehavet før vi setter kursen opp til Jerusalem og vårt hotell Prima Park i vest Jerusalem.

DAG 5: MANDAG 29. OKTOBER: JERUSALEM
Vi begynner dagen med besøk ved klagemuren. Fortsetter til David senteret hvor vi får informasjon om tempelet på Jesu tid. Så over til Ophel høyden og Davidsbyen. Går ned Warren Shaft til Gihon kilden hvor kong Salomo ble salvet til konge over Israel og avslutter ved Siloah dammen. De som ønsker å gå gjennom Hiskias tunellen må ha sko som tåler vann (eventuelt sandaler) og medbringe lommelykt. Vi andre går gjennom en kortere tunnel uten vann. Så avslutter vi besøket i Hanegalskirken, Galicantu og nattverd salen.

DAG 6: TIRSDAG 30. OKTOBER: JERUSALEM
Vi begynner dagen med besøk i Gordons Golgata. Så tar bussen oss opp til Oljeberget med en fantastisk utsikt over byen og områdene omkring. Så spaserer vi ned til Tårekirken og videre ned til Getsemane hvor vi samles i hagen etter et besøk i kirken. Så går vi over Kedrondalen og opp til Betesda dam før vi fortsetter på Via Dolorosa. Resten av dagen til egen disposisjon.

DAG 7: ONSDAG 31. OKTOBER: JERUSALEM
Fridag i Jerusalem. Reiseleder gir gode råd. Hva med litt shopping i basarene i Gamlebyen? Da vi bor ca. 3 km fra Gamlebyen, blir det buss inn til byen etter frokost og vi blir hentet på ettermiddagen.

DAG 8: TORSDAG 1. NOVEMBER: JERUSALEM - JOPPE - TEL AVIV
Før vi forlater Jerusalem besøker vi Yad Vasheim, minnesmerke over falne jøder under annen verdenskrig. Så setter vi kursen mot Middelhavet og Joppe, og avslutter dagen med ankomst Metropolitan hotell i Tel Aviv.

DAG 9: FREDAG 2. NOVEMBER: TEL AVIV
Fridag med mulighet for shopping, strandliv og vandring langs promenaden i Tel Aviv.

DAG 10: LØRDAG 3. NOVEMBER: ISRAEL - NORGE
Tidlig avreise kl.04:00 fra hotellet til Ben Gurion som tar oss hjem til Norge med fly kl.07:30 (oppmøte 3 timer før). Vi ankommer Gardermoen via Istanbul kl.16:30.

REISELEDERNE:
Anita og Trond Palmgren Eriksen arbeider til daglig i Stiftelsen Evangeliesenteret. De har hatt ulike roller i Evangeliesenteret siden 80-tallet og har begge erfaring fra menighets- og rusomsorgsarbeid. Trond har siden 2010 vært daglig leder av Evangeliesenteret og har siden 2011 vært valgt medlem av Lederrådet for Pinsebevegelsen i Norge. Likesom deltakerne blir kjent med Israel får de bli kjent med den store virksomheten i Evangeliesenteret. De legger vekt på en av terskel og inkludering av mennesker med rom for både alvor og humor. Vi har fått gode tilbakemeldinger på reiser med Anita og Trond som reiseledere til Israel.

PRISER:
Grunnpris v/ 35 betalende: kr. 15.790,-
Flyskatt: kr. 1.740,-
Totalpris: kr. 17.530,- pr. pers.
Enkeltromstillegg: kr. 5.960,-

PRISEN INKLUDERER:
- Flyreise Oslo - Tel Aviv tur/retur
- Flyskatten på kr. 1.740,- (kan forandre seg)
- Assistanse på flyplassen i Tel Aviv ved ankomst og avreise
- Transport flyplass - hotell - flyplass
- Opphold på hotell i dobbeltrom
- Båttur på Genesaretsjøen
- Taubane til Masada
- Frokost og middag alle dager
- Rundreise ifølge det oppsatte program
- Inngangspenger til severdighetene
- Skandinavisk talende guide på rundturen
- Norsk reiseledelse

PRISEN INKLUDERER IKKE:
- Tips til hotellbetjening, guide og sjåfør med 61 USD som legges i en konvolutt med navn på og gis til reiseleder
- Drikke til inkluderte måltider
- Tillegg for enkeltrom på kr. 5.960,-
- Reiseforsikring

NB! Prisen er beregnet på minimum 35 betalende deltakere.

BOOKING OG SPØRSMÅL:
Turarrangør er Plussreiser og du booker reisen på www.plussreiser.no.

Ved spørsmål om reisen, overnatting, pris osv, kontakt Plussreiser på telefon: 70 17 90 00.

Kontortid er: 09:00 - 15:30 (Mandag til fredag).

HJERTELIG VELKOMMEN MED!
Anita & Trond

Kilde: Facebook