November 2019

Velkommen til spennende Madrid. Byen har mange opplevelser å by på, enten du er opptatt av å vandre, løpe 10 kilometer, halvmaraton, maraton, eller liker å oppleve kunst, shopping eller mat.

10 kilometer EDP Rock 'n' Roll Madrid 2019 hel- og halvmaraton

Arrangementsdag: 21. april
Reisens varighet:
19. – 23. april (4 netter)

eller
19. – 22. april (3 netter)*

*estimert dato, endelig dato kommer 25. april 2018

21. april* blir den 42. utgaven av Madrid maraton, bedre kjent som EDP Rock 'n' Roll Madrid maraton arrangert og FemiRUN deltar.

Løpet starter ved Cibeles-fontenen i sentrum. Ruta krysser de viktigste attraksjonene i byen, inkludert Puerta del Sol, Det kongelige slott, Casa de Campo og til slutt El Parque de El Retiro. Underveis passerer vi boder med mat og drikke og levende musikk, noe som gjør denne maratonen til en av de mest levende i Spania.

Maratonløypen er forholdsvis flat, med enkelte deler som er ubetydelig småkupert.

Halvmaraton starter med en «oppvarming» på fem kilometer med lett stigning og deretter er det nedover mot mål.

10 kilometerløpa er behagelig. Oppvarming med fire kilometer meget svakt stigende oppover, og så er det slakt hellende nedover med en «mini» bakke og så venter medaljen.

Vi blir heiet frem av et fantastisk publikum. Madrid med omegn har flere innbyggere enn Norge og man skulle tro de fleste bruker sin søndag på å motivere oss til å nå mållinjen med sine positive tilrop.

Løypene er perfekte for deg som skal ut på ditt første løp eller deg som ønsker å sette rekord.

Vi lager team for de som ønsker å «gogge», løpe i et team.

Madrid maraton har spennende løyper omkranset av noen av byens flotteste bygninger. Enkelte bygg ser ut som slott, slik at du tror nesten at du har snublet inn i et eventyr og ikke i et løp. Til og med rådhuset er overveldende, med sine hvite tårn og neogotiske stil.

Når du har mottatt din medalje for pågangsmot og målbevissthet, kan du sliten, trett og lykksalig avrunde dagen med festmiddag med paella og godt drikke.

Informasjon om distanse, maxtid og begrensinger vedrørende antall deltagere:

Distanse og maxtid:

• Maxtid på maraton: 6 timer
• Maxtid på halvmaraton: 3 timer
• Maxtid på 10 kilometer: 1 time 30 minutter

For å begrense deltagere er det satt max kapasitet pr. distanse:

Maraton: maksimal kapasitet: 15.000 deltakere
Halvmaraton maksimal kapasitet: 17.000
10 km maksimal kapasitet: 7.000
Dette tilsier en kortere svarfrist og depositumsinnbetaling.

Vårt hotell vil bli, et hyggelig og sentralt hotell. Navn og ytterligere informasjon kommer juli-august.

Påmeldingsfrist / deposituminnbetaling: 1. desember 2018
Depositum: Kr 4.500
21. januar forfaller rest innbetalingen av reisen.
Reisens varighet og pris
(4 netter)
Pris fra Oslo: Kr. 12 975
Pris fra Bergen og Trondheim: Kr. 13 975

Ønsker man en reise med tre overnattinger, må man gi beskjed ved påmelding. FemiRUN kunne tilpasse det, men prisen er den samme som ved 4 netter.

Prisen inkluderer:

Flyreise t/r Madrid
Transport t/r hotellet
Opphold i dobbeltrom, med frokost
Deltakeravgift
2 middager
1 Guidet tur
Løpetopp
Enkelromstillegg: kr 2.500


Ved spørsmål kan du sende en mail til:
eller
ring: 41 41 78 51 (kl. 09 00 - kl. 16 00)

Velkommen til Madrid, et spansk eventyr!


Severdigheter
For den som er glad i malerkunsten, har du utallige gallerier i toppklasse, men har du bare tid til ett, så besøk Prado museet– her er verdenskjente kunstverk gjennom sju århundrer presentert. Byen er full av mange imponerende byggverk å glede seg over. En pause for litt godt å drikke kan du legge til vakre Plaza Mayor – byens hjerte gjennom århundrer og fortsatt en viktig og høyst levende møteplass.

Shopping
Mange mener at Madrid er Spanias shoppingby nr. 1 – i alle fall er designerklær billigere her enn i andre europeiske byer. Du finner forretningene i Calle Serrano i bydelen Salamanca, omtrent midtveis mellom Plaza Major og Santiago Bernabeu. Heller du mer i retning av det outrerte, det trendy uformelle eller "vintage" i klesveien, så skal du til området rundt Calle Fuencarral. De kjente kjedene ligger langs paradegaten Gran Via, mens loppemarkedet i El Rastro er like moro for den som skal handle, som for den som bare vil titte.
Mat og uteliv
Den lokale skikken er å gå fra bar til bar og smake stedets tapas-spesialitet – det er en fin reise gjennom spansk mattradisjon. Eller ta en tur til mathallen San Miguel like ved Plaza Mayor. Her er noe godt for alle ganer, enten det gjelder tapas eller vin. Når det blir tid for dagens middag, er utvalget av restauranter i alle stiler og prisklasser stort. Husk bare at spanjolene går sent ut for å spise; noe særlig før klokken ti er det knapt gjester å se rundt bordene.

Velkommen til Madrid!

Vibeke & Aage
FemiRUN

Link til påmelding: https://www.deltager.no/madrid10kilometeredprocknrollmadrid2019hel-oghalvmaraton19042019

Kilde: Facebook