“I hope that I never see that face, ever, outside of a dream.”

Etter at David Lynch gjorde et etterlengtet comeback med Twin Peaks i fjor, har vi gleden av å vise en av hans mest anerkjente og kritikerroste filmer. Dette er en film som på alle mulige måter bryter lover og regler når det kommer til fortellerstruktur og kausalitet. Tingene som skjer blir sjelden forklart, og sidehistoriene blir ikke nødvendigvis knyttet sammen. Lynch er mer opptatt av å vise enn å forklare. Dette gjør at filmen har en meget stemningsfull og unik fremtoning som fremstår drømmene. Nettopp drømmer står sentralt i filmen, da man ikke alltid vet hva som er virkelig og ikke.

Mulholland Drive blir dermed en unik film på flere plan. Lynch dveler over scener der stemningen og musikken blir viktigere enn logikken. Vi hypnotiseres inn i scenen, snarere enn å fundere på hvor den vil gå. Når filmen er over føles det ut som du har våknet opp fra en merkelig drøm.

An evocative movie with untraditional narrative structure makes up one of the most dreamy and strangest movies you will ever see.

DAVID LYNCH
USA
2001
BLU-RAY
146 MIN

Skrevet av PÅL GUNDERSEN

Pris: 40,- / 60,- + kontingent 25,- (kontingent betales ved førstegangsbesøk og er semesterbasert)
Billetter kan kjøpes i døra.

Kilde: Facebook