SIRI HERMANSEN OG MARTE AAS

Denne kvelden presenterer Fotogalleriet to kunstnere som jobber med fotografi og film som reflekterer rundt tema knyttet til urbane landskap og hvordan omgivelsene er med på å forme våre sosiale og subjektive identiteter.

Siri Hermansen vil i samtale med redaktør Monica Holmen (Akershus Kunstsenter) diskutere hennes nye bok The Economy of Survival. I boken presenteres tre stedsspesifikke prosjekter, fra henholdsvis Tsjernobyl, Detroit og Israel/Palestina. Samlet gir boken et rikholdig innblikk i et kunstnerskap der refleksjon rundt sosiale, miljømessige og sosiopolitiske aspekter ved vårt samfunn i dag står sentralt.

Siri Hermansen (f. 1969) fullførte i 2016 sin PhD fra Kunsthøgskolen i Oslo. I tillegg har hun MFA fra Ecole de Beaux-Arts i Paris, 1997, og BFA fra Parsons School of Design, 1993. Hermansen kan vise til en rekke utstillinger i både inn- og utland.

Marte Aas vil presentere sitt utstillingsprosjekt Space Grammar på Fotografisk Center i København. Her vises to av hennes seneste filmer, Cité Europe, What I Miss About People, and What I Don't Miss About People i tillegg til et eldre filmarbeid; Torshovtoppen, samt fotoseriene Solastalgia og Europe Future Past.

Marte Aas (f. 1966, Trondheim) er utdannet ved Högskolan för Fotografi ved Göteborgs Universitet og arbeider med ulike medier som fotografi, film og installasjon. Arbeidene inngår ofte i serier som danner en tematisk helhet omkring hverdagslige motiver og problemstillinger.

Kvelden er arrangert av Fotogalleriet og Akershus Kunstsenter

FOTOBOKUKER PÅ FOTOGALLERIET: 15.01 – 15.02 2018

Fotogalleriet inviterer til fotobokuker fra 15. januar til 15. februar. Vi gjør om hele galleriet til en lesekrok hvor du kan benytte deg av vårt bibliotek, sette deg ned i en lenestol og nyte fantastiske fotobøker og en kopp kaffe eller te. Vi vil ha et variert formidlingsprogram med boklansering og utstilling. I hele perioden har du muligheten til å kjøpe fotobøker fra vår bokhandel til rabatterte priser.

Kilde: Facebook