Disse populære turene fortsetter! I 2018 går turen til vakre Skarvheimen. Bytt ut hverdagsstress med fotturer, yoga, ro og vakker natur! Skarvheimen er det perfekte sted for nettopp dette. Vi går i den sentrale delen av Skarvheimen og på betjente hytter. På yogisk vis starter og avslutter vi dagen med yoga, meditasjon og pust. Gjerne ute om været er bra. Turen er for både nybegynnere i yoga og for dem som er nysgjerrige på Kundalini Yoga. Velkommen til dager for kropp og sjel!

«Turen åpnes for påmelding fredag 12.januar kl. 12.00.»

PROGRAM
Dag 1: Ankomst Geiterygghytta, ca 3 km/1 t.
Oppmøte på Oslo S ved nedgangen til plattformen 20 minutter før avreise. Plattformen vil bli opplyst på tavlen i avgangshallen. Avreise med Bergenstoget kl. 12.03 til Ål, ankomst kl. 15.18. Videre med ekstrabuss fra Ål kl 15.20 til Geiteryggtunnelen øst, ankomst ca kl 16.20. Til fots opp til Geiteryghytta (1229 moh.). Vi benytter ettermidagen til felles samling med presentasjon, informasjon om turene, gjennomgang av utstyr og etappene. Innføring i Kundaliniyogaens teknikker og filosofi. Middag og kveldsyoga.

Dag 2. Geiterygghytta - Raggsteindalen, Storestølen, ca 15 km/5 t.
Vi starter dagen med herlig morgenyoga, kl. 07.00. Deretter en god frokost. Så gjør vi oss klare for turen østover til Raggsteindalen.
På anleggsvei sørøstover til Kittilbuflaten. Opp gjennom et lite dalføre til nordsida av Skarvåtjørnane. På helårsbru over Skarvåi, rundt på nordsida av en liten høyde og videre sørøstover forbi Ynglesvatnet og forbi stidelet for lokaltmerket til Storestølen på Ynglesflate. Forbi Syningshovda på sørsida og ned Sledaskaret. På vei de siste par kilometrene til Raggsteindalen Turisthytte. Yoga/meditasjon underveis. Fra Raggsteindalen blir vi transportert rundt Strandavatnet til Storestølen (1010 moh.) hvor det blir middag ca kl 19.00. Hytta er et kjent for tilrettelegging for yogakurs og har lagt til rette for en god vegansk middag som passer til yoga-konseptet. Kveldsyoga i egen yogasal.

Dag 3. Storestølen - Iungsdalshytta, ca 15 km/5 t.
kl 07.00 Morgenyoga, frokost og gjør oss klar for neste etappe til Iungsdalshytta. Bratt stigning oppover fjellsida, ca. 300 høydemeter opp på fjellet østover til stidele for ruta mot Raggsteindalen. Over Flyane i ca 1300 moh. Flott utsyn mot Skorpa med bratte fjellsider. Stien passerer Grønehæe før elva Stolsåne steingås ca 2 km senere. Bratt stigning opp Grevskardet ca 250 høydemeter før nedstigningen mot Iungsdalen begynner. Jevn nedstigning ca 400 høydemeter, stidele for ruta mot Kongshelleren passeres og ruta går inn til Iungsdalshytta (1111 moh.). Yoga/meditasjon underveis.
Middag ca kl. 19.00. Kveldsyoga.

Dag 4. Hjemreise, ca 9 km/3 t.
Morgenyoga, kl. 07.00. Etter frokost pakker vi sekken og går den siste etappen opp mot Fødalen til Store Klevavatnet (1269 moh.) og ned gjennom Klevaskardet til Tovika. En avsluttende yogaøkt før avreise med ekstrabuss fra Tovika ca kl 14.00 til Ål, ankomst ca kl 15.00. Vi er tilbake i sivilisasjonen og tar farvel. Avreise med tog fra Ål kl 15.40 til Oslo S, ankomst 19.05
Med forbehold om endring i programmet!

Om Yogalæreren:
Kristin Bochud er turleder i DNT og har jobbet flere år i organisasjonen. Hun er lidenskapelig opptatt av yoga, friluftsliv og kosthold. Yoga og meditasjon i naturen gir økt tilstedeværelse i seg selv, da vi er en del av naturelementene. Kristin har praktisert klassisk yoga i mange år og vokst opp med dette i familien. Int. sertifisert Kundalini Yogalærer, driver Sat Nam Yoga Asker. Holder kurs for alle aldre i Oslo - Asker.

Dato:
14 - 17. august
9 - 12. september

Pris: "Prisene kan bli justert opp noe pga forventet momsforhøyelse på transport og overnatting i 2018»
Kr 6.607,- fra/til Ål
Kr 7.757,- fra/til Oslo
Ikke-medlemstillegg kr 700,-. Bli medlem i DNT.
Turpakken inkluderer: Overnatting, DNT-turleder/yogaprogram med yogalærer, alle måltider (frokost, niste/termos, vanligvis tre-retters middag) med unntak av: Første dag kun middag, siste dag kun frokost+niste/termos.

Her er tilbakemelding fra noen deltakere:
Veldig kyndig turleder som helt klart er godt bevandret innenfor yoga. Hun var veldig behagelig og rolig, og jeg følte meg trygg i hennes selskap.
Takk for en fantastisk tur:)
Turleder gjorde en veldig god jobb med å informere og inkludere alle, og skape god stemning. Deltar gjerne på tur senere.
Glimrande turleiar! Og endå meir glimrande yoga-lærar! Dette var ein tur som kombinerte yoga og vandring. At same menneske tok hand om gruppa gjennom heile programmet fungerte framifrå. I andre liknande samanhangar har oppgåvene vore delte mellom fleire; noko eg har dårlegare erfaring med.

Kilde: Facebook