Fresh Sounds gjør et hopp fra Vaktbua over til Kristiansand Kunsthall (tidligere Kunstforeninga) over biblioteket med en fantastisk kveld bestående av musikere fra Malaysia og Norge. Vi presenterer med stolthet Yong Yen-Sin og Siew-Wai Kok i møte med Stephan Meidell og Harald Lassen, pluss tromme/poesi -duoen Haugfos/Håland

Siew-Way Kok (Malaysia)
En sterk stemme og nøkkelmusiker i impromiljøet i Kuala Lumpur. Siew-Way Kok er en enestående vokalkunstner, med en unik evne til å frembringe fremmede lyder akkustisk. Jun har et unikt uttrykk, som baserer seg på dobbel stemmeføring, og hun synger både på inn og utpust.

Yong Yen-Sin (Malaysia)
Nok en viktig stemme scenen i Kuala Lumpur, i tillegg til å arrangere en rekke festivaler og konsertserier som styrker miljøet rundt denne scenen. Som musiker er han en uttrykksfull saxofonist, med mye temperament. Atonale skrik, abrupte rytmiske figurer og enorm stamina karakteriserer Yen-Sin.

Harald Lassen
Saxofonist som i en årrekke har vært en kjent figur på den norske jazzscenen. Lassen er opprinnelig fra Greipstad, men har bodd og arbeidet i Oslo de siste 10 årene. Man har sett han med band som Mopti, Duplex og hans egen gruppe Lassen. Lassen representerer en moderne type jazzmusiker med foten innenfor mange miljøer. Hans klare og mektige sound på saxofonen er ofte supplert med bruk av diverse perkusjon og trommer.

Stephan Meidell
En av Bergens aller viktigste musikere på 2000-tallet, opprinnelig fra Kristiansand. Meidell er kjent for grupper som Cakewalk, The Sweetest Thrill og Krachmacher, i tillegg til å ha utgitt en rekke kritikerroste soloalbum på labelen Hubro. En gitarkunstner av rang, med et utrolig rikt sonisk univers i ermet.

Håland & Haugfos
Musiker Nils Martin Haugfos og forfatter Atle Håland utforsker hva som skjer i samspillet mellom høytlesning og trommespill. Gjennom kombinasjonen av Hålands diktopplesning og Haugfos sitt minimalistiske trommespill, tas lyttere med på en reise gjennom diktsamlingen Vannfall.

Yong Yen-Sin
https://www.youtube.com/watch?v=VEza5XSOFZs
Siew-Way Kok
https://www.youtube.com/watch?v=Ov5KawzgrEA
Harald Lassen
https://www.youtube.com/watch?v=svxW4oOy_BE
Stephan Meidell
https://www.youtube.com/watch?v=plp76y2QOsA

Kristiansand Kunsthall

Konsertstart kl 19:00

Inngang 150/70/0 (Vanlig/Student/U20)

Fresh Sounds mottar støtte fra Norsk Kulturfond, Sørnorsk Jazzsenter, Norsk Jazzforumm Sørf og Cultiva Ekspress

Kilde: Facebook