Velkommen til spesialvisning av Michael Hanekes «Happy End» innledning av forfatter Hanne Ørstavik på ærverdige Gimle kino!

Østerrikske Michael Haneke er mest kjent for sine gullpalmevinnere «Det hvite båndet» fra 2009 og «Amour» fra 2012. I «Happy End» møter vi noen av Frankrikes aller fremste skuespillere - Isabelle Huppert, Jean-Louis Trintignant og Mathieu Kassovitz. Filmen er en kald og gripende satire om den franske overklassen og menneskene som tjener den.

Om Hanne Ørstavik
Hanne Ørstavik har gitt ut en rekke romaner siden debuten i 1994, hun har fått Brageprisen og Aschehougprisen og blir både bejublet og slaktet. Hennes siste tre romaner er en utforskning av barndom, kjærlighet og seksualitet, med henholdsvis en billedkunstner, en sosialantropolog og en forfatter som hovedperson. I «Over fjellet» som utkom høsten 2017, følger tre kvinner den ruten Walter Benjamin tok da han flyktet over Pyreneene fra nazistene, en vandring som endte med selvmord på hotellet på spansk side, i Portbou.

Om «Happy End»:
En spennende og skremmende historie om den dysfunksjonelle familien Laurent som desperat forsøker å opprettholde fasaden når verden rundt dem ramler sammen. Det er både morsomt og trist å være flue på veggen i familiens herskapelige hus i Calais, med den europeiske flyktningkrisen som bakteppe.

«Sterk og mørk tragikomedie fra solsiden» - Adresseavisen

«Fengslende» - Cinema

«Trintignant er strålende» - Aftenposten

«Knivskarp satire» - Klassekampen

Kilde: Facebook