Arctic Buss AS arrangerer i sommer 6-dagers Vestlandstur, der vi blant annet skal besøke Flor & Fjære, får oppleve Tall Ship Race og ferjecruise til Langesund.

Litt om reisen:
Turen starter fra Fosen tirsdag 24.juli. Vi kjører sørover Orkdalen og Atlanterhavsveien. Vi har også lagt inn et besøk på Vestkapp og kjører via Bergen. I Stavanger skal vi bo sentralt på THON Hotell Stavanger. Det blir nytelse av en annen verden, med vårt besøk til Flor & Fjære – Gled deg!

Hjemturen fra Vestlandet går via ferjecruise med ms Stavangerfjord, som er bygd på Fosen Yard i Rissa, til Hirtshals og Langesund. På hjemturen skal vi besøke Porsgrund Porselen og Søsterkirkene på Granavollen.

Dette blir altså 6 dager med mye norsk natur, mange spennende og opplevelses-rike besøk.

For flere detaljer, se turarkets bakside. Ankomst Trondheim vil bli ca kl 21:00 søndag 29.juli.

Dag for dag:
1.dag:
Turen starter fra Fosen, og via Trondheim ved behov, tirsdag 24.juli. Reisen vil gå via Orkdal og sørvest over til Atlanterhavsveien og via Molde til Ulsteinvik. Der vi får turens første overnatting på Quality Hotell Ulsteinvik og vi kan også glede oss til kveldens middag på hotellet vårt.

2.dag:
På turens andre dag skal vi ta turen utover til Vestkapp. Turen går videre til Skei i Jølster, vi krysser Sognefjorden og kommer til Brekkestranda. Der vi skal bo på Brekkestranda Fjordhotell, helt nede ved Sognefjorden.

3.dag:
Etter en kort kjøretur kommer vi til Hillesvåg Ullvare. Både her og på Norsk Trikotasje museum i Salhus skal vi gjøre et besøk i dag, for ullvare og trikotasje har en spennende fortid i Hordaland. Turen går også via Bergen. På ettermiddagen kommer vi til Thon Hotell Stavanger der det blir servert middag. Siden Tall Ship Race også er i Stavanger denne kvelden bør vi også rusle litt langs bryggene i Stavanger.

4.dag:
Dagen starter med at vi har tid til vandre litt i gamlebyen før vi tar båten ut til Flor og Fjære. Øya Sør-Hilde har blitt utviklet fra husmannsplassen Mangela og en forblåst holme til palmehage på et par tiår. Det hele startet i 1965 da Åsmund og Else Marie Bryn kjøpte husmannsplassen. Gled deg til dette besøket. Det blir omvisning, servert lunsj og tid for å rusle litt rundt på egen hånd. Etter besøket kjører vi til Fjord-Line sin fergeterminal også blir det ferjecruise til Hirtshals og opp til Langesund. Vi skal reise med ms/Stavangerfjord, som er bygget ved Fosen Yard i Indre Fosen.

5.dag:
På formiddagen kommer vi til Telemark og Langesund. Turen går i dag videre nordover i Telemark, med et besøk hos Porsgrund Porselen. På ettermiddagen kommer vi til Sundvolden Hotell. Der vi skal kose oss med middagen og turens siste natt.

6.dag:
Vi starter dagen med et besøk ved Søsterkirkene på Granavollen. Turen går videre nordover via Gjøvik og E6. På Dombås blir det server middag. Vi får ankomst Trondheim ca klokken 21:00 og Fosen på kvelden søndag 29.juli.

FAKTABOKS:
6-dagerstur til Vestlandet, med Flor & Fjære 24.-29.juli 2018.
Pris per person: kr. 14.650,-. Tillegg for enkeltrom: kr 1.350,-

Turprisen inkluderer:
- Bussreisen i moderne turbuss, med rullestolheis.
- 5 frokost
- 5 lunsj
- 5 middag
- 6 kaffeserveringer fra turbussens kjøkken.
- Reiseleder
- Inngang på Norsk Trikotasjemuseum i Salhus.
- Besøk, lunsj og omvisning hos Flor&Fjære.
- Besøk hos Porsgrund Porselen.
- Alle ferje- og bompengekostnader
- 5 hotellovernattinger, som beskrevet i turprogrammet.

Hotellkapasitetene gjør at denne turen er tilrettelagt for 3 rullestolbrukere.

Påmeldingsfrist 20.mai

Kontaktinformasjon og påmelding til ansvarlig arrangør:
Arctic Buss AS,
Storvassveien 252,
7125 Vanvikan.
E-post:
Telefon: 95 08 70 70

Kilde: Facebook