Kurs i Medisinsk Yoga for deg som opplever at stress preger livet og hverdagen nå, men som ønsker deg indre ro og stødighet.

Du har for eksempel søvnutfordringer, mye bekymringer, angst av ulike slag, spenninger og smerter i kroppen, lite energi, nedstemthet, føler du aldri er god nok, føler at du henger bakpå.

Kurset passer både for deg som er ny i MediYoga og for deg som kjenner MediYoga og ønsker å få en dypere forståelse av hva stress er og lære spesifikke øvelser for stressreduksjon og å bygge opp energien, kraften og livsgleden igjen om du føler deg sliten.
Spesielt for deg som vil lære verktøyene godt og komme igang med egen praksis hjemme eller i løpet av arbeidsdagen feks. 10 minutter om dagen kan endre livet ditt.
Passer også godt for deg som ønsker å være del av ei lita gruppe 6-8 deltakere.

Null stress varer i 6 uker.
Det kan bli muligheter for å fortsette på samme tid videre. Det finner vi ut av sammen. Ønsker og behov er velkomne.

Jeg som er kursholder er fysioterapeut og MediYogaterapeut (2 årig utdanning). Jeg har en dypere forståelse av sinnet vårt og hvordan både indre ro og balanse er mulig og tilgjengelig for alle. Denne forståelsen har gitt meg indre ro og en trygghet i alt jeg gjør som jeg ikke trodde var mulig. Jeg har tidligere vært både sjenert, usikker og perfeksjonist = veldig mye stress på innsiden.
Jeg har undrevist i MediYoga i 5 år både grupper og 1 til 1. Både under navnet Dypindrero.no og feks som en del av team ved rehabiliteringssenter og arbeidsrettet rehabilitering.
Deltakerne på mine kurs er i alle aldre, og stressrelaterte plager, enten de er kortvarige eller kroniske, er gjenganger hos de fleste.

Du kan lese mange referanser fra tidligere deltakere her: http://dypindrero.no/anbefalinger/

Kurset inneholder:
6 2-timers samlinger med deilig MediYoga, spennende korte foredrag og samtaler/refleksjon.

Hva består samlingene av:
Opp til 90 minutter hver gang med:
- Beroligende og restituerende pusteteknikk
- Enkle og spesifikke terapeutiske øvelser som kan være svært effektive for å redusere stress både under selve MediYogaklasse og langvarig ved at de balanserer blant annet binyrene og det autonome nervesystemet. Vi gjør også myke øvelser for å slippe spenninger i kroppen og sinnet.
- Dybdeavspenning, som ofte gjennomføres med lydvibrasjoner av Gong eller andre beroligende instrumenter
- Effektive meditasjoner for å senke stressnivå og bygge opp igjen kroppen inkludert hjernen.

Alle øvelser kan utføres på stol i stedet for på matten. Alle øvelser kan tilpasses deg og jeg veileder deg gjerne i å finne gode stillinger og måter å utføre øvelsene på, evnt. alternativer.

Tema eksempler for fordragene/samtalene:
- pusten, stress, helse
- hvordan virker MediYoga mot stress
- oppmerksomhetsteknikker i MediYoga, hvordan og hvorfor
- tankene og stressopplevelse. Hva er egentlig stress og hvor kommer det fra. Hva er tanker. Hva er indre ro og meditasjon og hvor kommer den følelsen fra.
- hvordan slippe spenninger og smerter
- søvn, hvordan falle i søvn raskere og sove dypere
- Intro til chakraene og hvordan øvelsene virker balanserende både på kroppen, sinnet og følelsene. Hvordan øvelsene kan benyttes som terapi og selvutvikling og tilpasses dine behov.

og ikke minst
Hvorfor gjøre litt yoga hver dag og hvordan kan du lykkes med det i din hverdag, hvilke øvelser skal du velge, deling av tips osv

For å gjøre det enklest mulig for deg å etablere egen MediYogapraksis får du:
- kurshefter med alle øvelsene: hvordan og hvorfor
- Lydfiler med alle øvelsene på e-post
- tilgang til kursportal på nett med lydspor med hele yogaprogram og enkeltøvelser, videoer for temaene vi tar opp og all annen info vi gjennomgår på kurset.

Kursportalen er også god å ha om du som de fleste andre går glipp av ei samling eller to. ;)

Kurssamlinger kan taes igjen mandager kl 20 eller på en av de andre ukentlige klassene jeg underviser om fravær varsles på forhånd og du selv tar initiativ til å ta igjen. Om du skulle bli syk i en lengre periode kan du ta igjen kurset eller deler av kurset neste semester.

Maks 8 deltakere. Bindende påmelding er til meg og betingelser for påmelding finner du i kursbeskrivelsen her (navn er litt endret, og innholdet er utvidet og tilpasses gruppa):
http://dypindrero.no/kursoversikt/medisinsk-yoga-trinn-1/

Varm hilsen fra
Maiken Sneggen
Dypindrero.no
E-post:
Mobil: 41697313

Kilde: Facebook