VELKOMMEN TIL PADLING "RUNDTOMKRING PÅ RONGEVÆR" 19. - 21. mai
LØRDAG 19. MAI
Fremmøte:
Vi drar utover tidlig lørdag 19. mai og møter på Baløy kai kl. 11.00 (det tas forbehold om endring i oppmøtetid), hvor det er korteste tur over til Rongevær. Det er ca. en time og 15 minutters kjøring fra Askøy til Baløy kai. Hver enkelt padler pakker kajakken for vanlig tur og padler over til Rongevær. Ekstra bagasje vil bli fraktet med robåt over til Rongevær.
Padling:
Vi håper at flest mulig vil være med på en felles padletur kl 14.00, for å bli kjent med nærområdene. Når vi kommer i land venter kanskje Bjørgs berømte sveler?
Mat/drikke: Alle sørger for å ha mat fram til fellesmiddagen på lørdagen. Ut over dette handler Askøy Kajakklubb inn til felles middag, frokost, lunsj og litt kos. Lørdag kveld blir det som sagt organisert felles middag. Deltakere har med drikke etter eget ønske.

SØNDAG 20. MAI
Søndag morgen starter vi med en enkel frokost, smører nistepakker og gjør oss klar for sjøen. Vi blir mange så vi vil dele oss opp i grupper og utforske forskjellige deler av Austrheim. En gruppe oppsøker åpent farvann mens andre vil trives best inne mellom holmene. Kanskje tillater vær og forhold en tur over til Fedje? Om noen har med fiskeutstyr vil det helt sikkert bli mulighet for å dra noen fine torsker, lyr eller pale.

Det blir rast på en av de mange øyene i lunsjtider. Vi har med noe tørr ved så vi får et bål vi kan varme oss på. Er vi skikkelig heldig har vi kanskje sol og fint vær, men bål gjør seg likevel.
Etter en lang dag på sjøen returnerer vi til land. Har vi nok fisk til å lage suppe? En god varm fiskesuppe med mye fløte kan umulig skade etter en lang dag. Har vi ikke fått fisk? Ja da blir det bare suppe med fløte.
Vi koser oss utover kvelden. Det blir lagkonkurranser med fantastiske premier.
Noen ønsker gjerne en ekstra padletur i solnedgangen mens andre går ned før solen....
MANDAG 21. MAI
Mandag morgen er det frokost, rydding og utvask av senteret. Vi avslutter felles arrangement på øyen. De som vil tar seg en padletur og de som vil, padler hjem.
Huskeliste til turen, i tillegg til personlig utstyr.
Mat til lørdag formiddag/lunsj
Drikke til helgen
Sengetøy/sovepose
og ellers personlig utstyr
PRISER
Medlem av Askøy kajakklubb kr. 900,- for helgen inkl. måltider
Ikke-medlemmer kr. 1150,- for helgen inkl. måltider
PÅMELDING
Påmelding skjer på deltaker.no. Frist for påmelding fredag 12. mai kl. 23.59.
Link for påmelding
https://www.deltager.no/rundtomkringparongevaer_19052018

MER INFORMASJON OM RONGEVÆR
Her er litt info hentet fra Austrheim kommunes hjemmeside.

Overnatte i idylliske Rongevær
Rongevær kurs og fritidssenter ligg idyllisk til i Rongeværområdet 300m frå kaien på Baløy.
Senteret har godt med overnattingsplassar og gode lokale for kurs, ei helg med vener, ferie og andre fellesutflukter. Senteret består av eit hovudhus og eit sjøhus.
Stor kai på 100 m2 er bygd ved naustet, og senteret har 2 båtar som kan disponerast.
Grillar er klare til bruk på kaien.
Rongevær kurs- og fritidssenter er sjølvbetent.
Attraksjoner og Aktiviteter
Austrheim er eit eldorado for fiske og ulike former for havsport. Sauesanden badestrand og Selsøy lyttestasjon fra 2. verdskrig ligg begge ein liten rotur unna Fritidssenteret. I Austrheim finn du Vardetangen, det vestlegaste fastlandspunkt i Noreg. I Kjelstraumen finn du vertshuset med aner tilbake til 1610.
I nabokommunen Fedje finn du Hellesøy fyr, og kommunen er ein kvar sjøfiskar sitt paradis! Tjorehagen og Vestnorsk Utvandringssenter i Radøy er også verd eit besøk.

Kilde: Facebook