Poet og forfatter Ove Røsbak debuterte i 1977 med diktsamlingen "Lævandes dikt", og i 2011 kom hans niende diktsamling - "Sorgen dænse på ælven i mårråssol". Røsbak er kjent for en utpreget bruk av hedemarksdialekten i sitt litterære arbeid, det samme er dialektkongen og filosofen fra Lucky Næroset - Hans Christian Medlien som selv tar i bruk ringsakerdialekten, og mener dialekter har en undervurdert styrke. "Dialekta er røttene dine, men den er også greinene og bladverket som du kan vifte med for å være deg sjøl. Identiteten din." Diktsamlingen "Stien og stægan" kom nylig ut, og inneholder intet mindre enn Medliens 50 beste dikt fra de siste årene.

I årets siste kveldsmøte på Litteraturhus Lillehammer gjester Ove Røsbak og Hans Christian Medlien oss for å snakke om bruken av dialekt som poesispråk, sammen med forfatter og journalist Magnhild Bruheim. Vi gleder oss! Vel møtt!

ARRANGØR: LITTERATURHUS LILLEHAMMER
TIR 12/12 19:00
INNGANG 100 kr
Billetter kjøpes i døren
Studenter betaler halv pris. Frivillige ved Norsk Litteraturfestival og studenter ved Nansenskolen har gratis inngang. Husk gyldig bevis

Kilde: Facebook