Morten Løberg signerer sin bok "Ljøsheim før og nå".

"Du kjenner den gode lukta av skog og myr så fort du åpner bildøra. Kanskje er lufta litt skarpere enn nede i lavlandet, men – hu hei, kor er det vel friskt og lett uppå fjellet! Det er deilig når sola skinner og varmer godt i hytteveggen. Det er pinse, den siste snøflekken har smeltet og isen har gått på Ljøsvatnet og Grunna. Turstiene lokker.»

Morten Løberg fra Hamar har laget bok om Ljøsheim, fra det enkle hyttelivet med parafinlamper og utedo på 1960-tallet til vår tid med innlagt strøm og maskinpreparerte skiløyper.

  • Helt siden jeg begynte å ferdes her oppe, har jeg hatt kameraet med, sier Løberg, som er fotograf av yrke. Boka baserer seg på bilder, opplevelser og historie fra Ljøsheim. Boka inneholder også flere historiske bilder.

  • Noe av det fineste med Ljøsheim, foruten roen du finner her, er turmulighetene sommer som vinter. Ikke høyfjellet akkurat, men lavmælt og trygt. Akkurat som oss som du finner her oppe, sier Løberg, som håper boka gir deg lyst til å ta en tur til fjells.

Kilde: Facebook