Etter å ha turnert i over 60 byer i USA er Jeff Dunham endelig klar til å pakke «vennene» sine i kofferten og ta med ”Passively Aggressive”-turneen til Europa. Den 24. mai tar han turen til DNB Arena, Stavanger. Billetter i salg torsdag 30. november.

  • Det er helt fantastisk å få Jeff Dunham tilbake til Norge igjen. Han er verdens beste og mest kreative buktaler, og samspillet han har mellom seg og dukkene er virkelig helt unikt. De krangler, fornærmer hverandre og publikum blir inkludert på en helt unik måte vi ikke har sett av noen andre enten de kaller seg buktalere eller komikere, sier Sindre Pernell Nordby fra arrangøren A Comic Soul.

Jeff Dunham slapp nettopp sin standup-spesial Jeff Dunham: Relative Disaster på Netflix denne måneden. Her har han blant annet med sine elskverdige og gale karakterer; den hyperaktive Peanut, gamle, gretne Walter, ”rednecken” Bubba J, og kanskje den mest kjente av de alle, Achmed the Dead Terrorist. Gjennom showet diskuterer de alt fra famille og politikk, og de vurderer hva et nytt medlem til deres allerede dysfunksjonelle familie kan bety, derav navnet Relative Disaster. Kanskje det derfor dukker opp en overraskelse når Jeff Dunham inntar scenen i Stavanger og Oslo i mai?

Dunham har tidligere gjort stor suksess med sine shows i Norge, og han kan snart regnes som en Norgesvenn etter å ha vært her over seks ganger tidligere i tre ulike byer, senest i Grieghallen i Bergen 2014. Hans Europaturné åpner i Aalborg den 18. Mai og han vil besøke arenaer i København, Helsinki, Antwerpen, Rotterdam og Reykjavik, i tillegg til DNB Arena i Stavanger og Oslo Spektrum.

Det at Jeff Dunham har hatt en suksessfull karriere er nesten en underdrivelse. Hans YouTube kanal følges av over 1,3 millioner, videoene har blitt sett over en milliard ganger og på Facebook har han over 9,8 millioner fans som følger han. Jeff Dunham har også Guinness-rekorden i mest solgte billetter for en stand up-turné, og hans stand up-spesial Jeff Dunham: Unhinged in Hollywood fra 2015 ble rangert som det beste programmet på alle mulige målinger på NBC Primetime. I september fikk han også sin egen stjerne på Hollywood Walk of Fame for sitt bidrag i komedie- og underholdningsbransjen.

Jeff Dunham opptrer i DNB Arena 24. mai 2018. Billetter slippes 30. november på ticketmaster.no

Kilde: Facebook