PROGRAM
12.00 – Eventyrstund med julestemning i Sortland Bibliotek (gratis)
12.30 – Åpning av Pepperkakebyen i Galleri Ariblå (gratis)
12.00 – Mørkemodig (KATMA) – Kjøp billett her!
13.00 – Mørkemodig (KATMA) – Kjøp billett her!
14.00 – Julefilm: Jul i Mummidalen
15.00 – Oppmøte på Kulturfabrikken, salg av fakler, organisering av fakkeltog.
15.45 – Fakkeltog fra Kulturfabrikken til Sortland Torg.
16.00 – Julegrantenning på Sortland Torg i regi av Sortland næringsforening og Blåbyen Drill. Sortland juniorkorps spiller og Blåbyen Drill har oppvisning.

Lørdag 25. november blir det juleprogram på Kulturfabrikken før Sortland næringsforening med hjelp av Blåbyen Drill arrangerer fakkeltog fra Kulturfabrikken til torget og årets julegrantenning.

Programmet starter med eventyrstund med julestemning i biblioteket, før Galleri Ariblå åpner inn til pepperkakebyen 2017. Det blir to forestillinger med den nydelige teaterforestillingen til Katrine Strøm, Mørkemodig, før kinoen viser familiefilmen Juli i Mummidalen.

Kulturkaféen holder åpent hele dagen og serverer julegrøt og gløgg for den som trenger en pust i bakken og litt mat i magen.

Etter at filmen er slutt blir det salg av fakler utenfor Kulturfabrikken, før fakkeltoget går mot Sortland torg og julegrantenning. På torget får vi se Blåbyen Drill i aksjon og Sortland juniorkorps spiller julesanger mens vi går rundt juletreet. Tro om ikke nissen dukker opp i år også?

EVENTYRSTUND I BIBLIOTEKET
En av bibliotekets barnebibliotekarer leser og viser bilder fra en julefortelling.

MØRKEMODIG er en barneforestilling med regi av Katrine Støm fra Andøya. Det er en magisk, eventyrlig og poetisk forestilling om alt det vakre som bare finnes når det er mørkt. Med hodetelefoner på ørene blir du ledet gjennom en oppdagelsesferd inni en skog. En sti som plutselig deler seg, lysende telt, lyden av dyr. Varer ca en time, og passer for barn i førskolealder og opp.

PEPPERKAKEBYEN
Bli med og fyll Galleri Ariblå med en hel pepperkakeby! Dette er et flott samarbeidsprosjekt hvor hvert lite bidrag tilsammen fører til et stort, spiselig og vakkert jueleventyr. Det åpner for samarbeid mellom barn, voksne, eldre, skoleklasser, barnehager og naboer, og selvfølgelig er alle fra Vesterålen velkommen til å bli med! Innlevering av byggverk til Pepperkakebyens offisielle åpning skjer til informasjonsskranken hos Sortland bibliotek 18. – 23. november i bibliotekets åpningstid. Du kan fortsatt levere ditt bidrag etter dette, men leverer du innen 23. november hjelper du oss å få byen klar til åpningen lørdag 25. november!

JULEFILM: JUL I MUMMIDALEN
Mumitrollet vil ikke gå i dvale! Han ønsker å utforske vinteren og ikke minst: Julen! Denne vinteren er ekstraordinær; Mumitrollet bestemmer seg for å holde seg våken for å utforske vinteren i stedet for å ha sin vintersøvn som vanlig. Og han finner ut at vinteren er helt annerledes enn han hadde forestilt seg…

Kilde: Facebook