Jeff Porter er for de fleste kjent som gitaristen i gjenforente The Rainmakers.
Jeff har en solid musikalsk utdannelse, og mange år bak seg som låtskriver, tidligere medlem i flere reggae-band, soloartist og ikke minst 50% av duoen Walkenhorst & Porter som de siste 12-13 årene har spilt fast hver onsdag i Kansas City i tillegg til giger her og der og etterhvert da med The Rainmakers.
"When his latest offering, “Even With the Wind” dropped in my mailbox he got me hook, line, and sinker. Jeff Porter is a true artist, an artist that stands like a beacon in a sea of musical and lyrical indifference. I cannot praise Jeff’s music enough. But I will. Because he is too much of a nice guy to blow his own horn.
Good thing he plays guitar.
I love Jeff – and you will too."

Finn Bjelke- Herreavdelingen NRK

Forrige plate het 15 Miles, kom ut i 2006 og var produsert av Bob Walkenhorst. Den hadde blant annet låten «Still She Waits», som vi gjorde Øresnop på for noen år siden.

Når Jeff nå er klar med oppfølgeren Even With The Wind, så er det låtskriveren og vokalisten Jeff Porter som skinner sterkest. Platen er innspilt i Rainmakerskollega Pat Tomeks studio, og produsert av Porter, Tomek og Mark Shoffner.

Der 15 Miles utmerket seg ved å ha 2-3 låter som skilte seg ut som nesten ulovlig gode, så har Even With The Wind blitt en plate som er bunnsolid jevn, og fylt av gode låter og utsøkte tekster. . Heldigvis innfrir Jeff Porter alle forventninger med en ytterst velprodusert og velspilt plate som har fått jevnlig snurretid her hjemme.

Hr. Porter har en genuin interesse for musikkhistorie, og har et stort hjerte for alt fra jazz, country og reggae til klassisk, pop og rock. Gjerne med fokus på små perler fra 50- og 60-tallet som vi knapt, om noen gang, har hørt om her hjemme på berget.

Jeff Porter - Even With The WindOg denne bredden i musikalsk inspirasjon er brukt som basis for Even With The Wind. Her er det store deler britisk 50-talls pop, med saftig bruk av piano – her er det deilige elementer fra den gang rock’n’roll var ferskvare i USA – og Fats Domino, Bobby Darin, Eddie Cochran, Roy Orbison og Buddy Holly var de største stjernene som fantes. Vi legger til litt country og litt folk/vise eller singer/songwriter elementer, og vips så har vi en smeltedigel av en plate som krydres med gode tekster, særdeles grundig håndverk og Jeff Porters uttrykksfulle stemme.

Innspillingene av denne platen har pågått i et par år allerede, og selv om Hr. Porter selv har vært tilbakeholden med opplysninger så har studiosjef Tomek vært desto mer frittalende om hvor fint dette låter og bygget opp en forventning hos alle som har ventet… vi fikk også en forsmak i Dust of Daylight Sessions i fjor høst som effektivt økte forventningene.

Tittelsporet «Even With The Wind» åpner platen, og vi slenger oss rett inn i en låt som kunne vært et outtake fra en av Nick Lowes tidlige album. Gnistrende pop, og en deilig orgellyd som driver låten.

«Things I Can’t Let Go» er et utmerket eksempel på Jeff Porters styrke som vokalist, her bærer han låten sammen med cellisten Sascha Groschang, og du kan høre at crooneren sitter i ryggmargen.

Vi stuper dypt inn på 50-tallet i «Time and Money», der Fats Domino og Bobby Darin kombineres i en drivende låt – der Joe Miquelons saksofon lekkert åpner låten før den gjemmer seg vekk og sniker seg inn igjen midt i andre vers. Elegant og lekkert. Pianoet til Jeff er perfekt tilpasset saksofonen (eller omvendt). Hadde denne låten kommet ut i 1955, så hadde den vært en klassiker for lenge siden.

Folk-pop kan vi vel kalle «Tumblin’ Down», som har et vanedannende gitarriff som lukter tidlig 70-tall lang vei.

I «I Don’t Wanna Say I Do» har jeg-personen et aldri så lite problem med å forplikte seg, og støttet av et funky groove så kan vi ane Jeffs reggae-kjærlighet.

Vi er tilbake hos Nick Lowe i den aldeles nydelige «Sometimes Love». Jeff er en uhelbredelig romantiker, og her synger han i tospann med Sara Morgans duettstemme, i en tekst som funderer rundt kjærlighetens mange underlige veier.

Teksten er full av små, gnistrende godbiter som får tærne til en tekstnerd til å krølle seg.

Kilde: Facebook