Ved hjelp av nedfrysning, nanodroner i blodet og robot-organer klarer vi kanskje å strekke ut vår korte tid på jorden. Men når alt kommer til alt, er dette noe vi ønsker oss? Studentersamfunnet inviterer til samtale om døden i Teglverket på Det Akademiske Kvarter.

I SAMTALE:
- Bjørn Are Davidsen, forfatter og sivilingeniør
- Einar Duenger Bøhn, professor i filosofi ved Universitetet i Agder - UiA

Til nå har døden her på jorden vært ansett som en uunngåelig realitet, men teknologiske nyvinninger har gitt håp om at det kan være mulig å leve for alltid. Siden 2014 har Google, gjennom selskapet Calico, gått foran for å gjøre evig liv til en realitet. Målet er å forsinke aldring og å motvirke aldersrelaterte sykdommer ved å benytte forskning fra en rekke ulike felt som biologi, medisin og datavitenskap.

Studentersamfunnet inviterer til en livlig diskusjon om konsekvenser av det evige liv og om nye filosofiske problemstillinger i en endret virkelighet. Med oss har vi forfatter og sivilingeniør Bjørn Are Davidsen, som i mange år har holdt foredrag om tro og vitenskap. I tillegg kommer Einar Duenger Bøhn, professor i filosofi ved Universitetet i Agder med spesialfelt innenfor metafysikk, kunstig intelligens, etikk og religionsfilosofi.

Det kreves medlemsskap for å delta på arrangementer i regi av
Studentersamfunnet i Bergen. Medlemsskap er åpent for alle, og kan kjøpes i døren for 50 kr. Dette gir deg gratis inngang på alle
ordinære arrangementer inneværende semester.

Velkommen!

Kilde: Facebook