Askøy Kajakklubb arrangerer NPF Grunnkurs HAV den 23. og 24. september. Kurset går over to dager (16 timer). Vi har også tilgang til kajakker og utstyr for L-XXXL padlere og padlere som ønsker ekstra stødige kajakker.

HOVEDMÅL
Deltakeren introduseres til kajakken og utstyret. Etter endt kurs har deltakeren gjennom enkel praktisk øvelse lært å bruke kajakk, åre, trekk og vest. I tillegg er deltakeren kjent med enkle sikkerhetsrutiner og øvelser, samt hvordan effektivt manøvrere kajakken.

DELMÅL
Løfte, bære, sjøsette og entre kajakken

Effektiv fremoverpadling

Bakoverpadling og stopp.

Sideveis forflytning av kajakken.

Lavt støttetak.

Styretak (bak).

Sving (sveipetak og styretak).

Ilandstigning.

Sikring av kajakk etter ilandstigning

Redningsteknikker

Skadeforebygging

Planlegging av enkel tur som skal gjennomføres

Generell sikkerhet og grunnleggende sjømannskap

Generelt om friluftsliv og Allemannsretten

Sporløs ferdsel

Du kan lese mer om kurset nedenfor eller på Norges padleforbund (NPF) sine sider:

http://www.padling.no/vaattkort-og-sikkerhet/hva-er-vaattkort/de-ulike-kursene-i-npf-vaattkort/havpadling/grunnkurs-hav/

PRIS
Pris for kurset er Kr. 1.500,- for medlemmer i Askøy Kajakklubb og kr. 2.500,- for deltakere som ikke er medlem i Askøy Kajakklubb. I tillegg kommer kr. 100,- for Våttkort og oblat (valgfritt), som betales til instruktøren ved bestått kurs.

UTSTYR
Vi anbefaler at man bruker egen kajakk og eget utstyr dersom man har det. Dersom man trenger å låne kajakk eller utstyr, så får man låne det av klubben.

BEKLEDNING
Vi anbefaler bruk av egen tørrdrakt evt våtdrakt, men har også tørrdrakter til utlån. Det anbefales å bruke ullundertøy. Ta også med klesskifte og evt håndkle.

MAT/DRIKKE
Ta med lunsj samt drikke til å ha gjennom dagen.

PÅMELDING
Påmelding sendes til

Ta gjerne kontakt med Jan Tore Daltveit på mob. 92232807 dersom du har spørsmål.

Kilde: Facebook