John Cleese er verdenskjent for sin svarte britiske humor. At hans siste turné litt nostalgisk har fått tittelen «Last Time To See Me Before I Die» burde ikke vært noe sjokk. Og når turnéen allerede har pågått i over 4 år er det ingen grunn til at han har tenkt å gi seg med det første.

Cleese er selvfølgelig godt kjent som det lengstlevende medlemmet i Monty Python, og ikke minst fra tv-serien «hotell i særklasse». Iikke sjelden omtales han også som den moderne humorens gudfar. Nå er han 77 år og like skarp, både i humor og samfunnskritikk. Svart komedie er ikke komplett uten at det går hardt utover venner og familie, men denne gangen retter Cleese også blikket mot sin egen person.

-Det skal godt gjøres å forlate lokalet uten en tåre, både av humoren hans men også av nostalgiske grunner. Det er en komiker de fleste av oss har vokst opp med, og han har formet alle våre komikere også, så hans humor lever videre rundt oss her dag, sier Henrik Richter Schie hos arrangøren A Comic Soul.

Uten å røpe for mye, avslutter Cleese showet med en begravelsestale til seg selv. Det er muligens den siste gangen man kan se han live på en scene. Men, med tanke på at han er i særdeles god form, og at hans mor ble 101 år, går det fint an å se for seg en lang fortsettelse også!

Arrangør: A Comic Soul

Kilde: Facebook