Spidergawd er et norsk rockeband som oppsto i Trondheim I 2013.

I bandet finner vi:
Per Borten (Cadillac & Moving Oos): gitar og vokal
Rolf Martin Snustad (Hopalong Knut & Samvirkelaget): saxofon
Kenneth Kapstad (Motorpsycho, Monolithic & God Seed): trommer
Hallvard Gaardløs (Orango): bass

Stickman Records om albumet «Spidergawd IV»: “Det er lett å drive plateselskap når en av artistene dine leverer årets rockealbum i februar, hvert eneste år. Jobben blir enda enklere når hver
nye utgivelse overgår den forrige! Spidergawds fjerde album heter «IV»
og kommer i februar 2017.” og fortsetter: “Som alle tidligere utgivelser er også Spidergawd IV en helt ny trip. Per Borten, Rolf Martin Snustad, Kenneth Kapstad og siste skudd på stammen – bassist Hallvard Gaardløs, har skapt et rockemonster som nikker anerkjennende til The New Wave of British Metal. Med andre ord: Det høres ut som Spidergawd, men er om mulig enda tøffere.
Inspirasjonen til Spidergawd IV fant bandet gjennom utallige spillejobber i løpet av våren og sommeren 2016. Kveld etter kveld med intense konserter for utsolgte hus i Norge og Europa krever sitt, og for å bygge seg opp til neste dags innsats trenger man ritualer. Spidergawd valgte
å samles i ettertenksomhet over noen flasker vin, til tonene av Dio, Motorhead, Thin Lizzy, Iron Maiden og Judas Priest. Sånt blir det ny rock av!
Spidergawd IV kjennetegnes av det intense samspillet som er bandets varemerke og tett samarbeid har gitt denne innspillingen et mer lekent preg enn tidligere. Vokal og tekst har som før vært Pers ansvar, men denne gangen har alle fire vært involvert i utviklingen av musikken. Plata er innspilt i Sørgården Studio og kommer ut på Crispin Glover Records.
Er du klar for 70-talls grooves, blues og British Metal i møtet med et band som er med på å definere lyden av dagens rockescene? Gled deg til februar. Spidergawd IV er en brutal og overveldende Valentine-hilsen til alle som elsker rock – fordi Spidergawd elsker dere også!»

Woodland:
Dirty and right-in-the-face music influenced by american delta blues. Woodland is a band with members from Trondheim's jazz and rock underground music scene who's come together trying to find their roots, searching the unpolished and sincere.

Lydanlegget på Bryggerhuset Syd er kjøpt inn med støtte fra Musikkutstyrsordningen.

Billetter i salg på ticketmaster.no fra 29.08.17

Kilde: Facebook