Ljanselva renner fra Nøklevann til Bunnefjorden og er Oslos mest uberørt elv. Turveien langs den er variert og åpner for både fine trilleturer og gåturer.

Vi møtes på Hauketo togstasjon, triller på fin turvei langs Ljanselva ned til Fiskevollbukta og videre rundt Ljanskollen og bort til Hvervenbukta. Det er nedoverbakke store deler av veien. På stranda i Hvervenbukta ligger Caféen til Anne på landet og kan friste med kaffe og deilig lunsj. Man kan ta buss herfra tilbake til sentrum, eller man kan trille samme vei tilbake til Hauketo. Ca. 4 km en vei.

Oppmøte: Foran Peppes pizza/stasjonsbygningen på Hauketo.
Off.kom.: Tog eller buss til Hauketo. På Tidr.no kan du planlegge din nøyaktige reise.
Parkering: Pendlerparkeringen ved Hauketo stasjon.

Følg gjerne Facebook-siden "Trilleturer med DNT Oslo og Omegn"

Barnas Turlag i DNT Oslo og Omegn arrangerer trilleturer i skog og mark hver onsdag hele året. Trilleturene er et gratis tilbud og åpent for alle, men vi oppfordrer alle til å melde seg inn for å bistå oss i vårt arbeid. Her kan du møte andre mødre og fedre i permisjon, få mosjon og være sosial.
Turene går i forskjellige turområder over hele Oslo, og er en fin måte å bli bedre kjent med alle de fine trilleturmulighetene som finnes i nærområdet. Vi legger hovedsakelig turene til koselige markahytter, men har også turer i byens grønne lunger. På de aller fleste turene legges det opp til en pause med mulighet for å sitte innendørs og kjøpe en matbit.
Trilleturene er et populært tilbud med mange deltagere og håper vi kan få med oss enda flere ut på tur i skog og mark.
Turlederne på disse turene er frivillige som selv kan ha med vogn eller bæremeis. Vi er helt avhengige av frivillige for å drifte tilbudet, så meld fra om du ønsker å bidra på en tur eller to!

Kilde: Facebook