Velkommen til boklansering!

Riverton-nominerte Asbjørn Jaklin er klar med sin tredje krim om Alexander Winther. "Hvite løgner" kommer 23. august og vi inviterer til boklansering på Tromsø bibliotek. Det blir samtale mellom forfatteren og biblioteksjef Paul Henrik Kielland, og mulighet til å kjøpe signerte bok.

Tid: Onsdag 23.august klokka 18.00 på Tromsø bibliotek

"Hvite løgner" er den tredje boka om Alexander Winther. Nordlys-journalisten, og den tidligere spesialsoldaten, står overfor sin hittil største utfordring når en russisk statsborger blir funnet druknet i havet utenfor Tromsø.

Mannen er helt ukjent for Alexander Winther, men har hans telefonnummer. Journalisten nøster i saken. Trådene går hele 70 år tilbake i tid da en mann kalt Jurij sniker seg over den tyske frontlinjen i Finnmark, og glir umerkelig inn blant sivile som tvangsevakueres sørover.

Alexander Winther finner en sammenheng mellom fortiden og det som skjer i nåtid. En oppdagelse som setter ham i livsfare.

Asbjørn Jaklin er tromsøværing, journalist i Nordlys, historiker og krimforfatter. Han debuterte i krimsjangeren i 2012 med "Svart frost" og ble nominert til Rivertonprisen for sin andre krimroman, "Rød sone".

Kilde: Facebook