-‘ På min andre solo piano-utgivelse tolker jeg mine favoritter fra den klassiske verden, men lar dem ta farge av min bakgrunn som improviserende musiker. Idéen om å gjøre denne plata kommer av min kjærlighet til klassisk musikk.

Til tross for at jeg alltid har hatt et sterkt forhold til klassisk musikk var det jazzen jeg valgte, kanskje mye på grunn av den umiddelbare tilnærmingen. I jazzen var det ikke behov for noter for å lage musikk, og det var nok denne spontane kvaliteten som tiltalte meg i utgangspunktet.

Den klassiske musikken var alltid til stede et eller annet sted i bevisstheten, men kom tilbake for fullt for noen år siden, da jeg oppdaget noen gamle innspillinger med den rumenske pianisten Dinu Lipatti (1917-1950). Til tross for at han spilte klassiske stykker etter notene, var det som om han alltid hadde noe av denne personlige tilstedeværelsen i musikken, en udefinerbar kvalitet av noe spontant. Enten han spiller Mozart, Bach, Schubert eller Grieg er det alltid med sin egen stemme.

Dette sådde tanken i meg om å gjøre en plateinnspilling med tolkninger av musikk fra det klassiske repertoaret som har betydd mye for meg. En av forutsetningene var imidlertid at det måtte skje på mine egne premisser. Musikken på utgivelsen er av Sæverud, Händel, Satie, Mompou, Mozart samt den egenkomponerte låta ”Unchangeable seasons” (inspirert av ”Morgenstemning” av Grieg), hvor jeg også debuterer som vokalist på plate.’

Arr: Dokkhuset Scene

Kilde: Facebook