Anita ble oppdaget av Fredrik Friis under et juleshow på torvet i Sandefjord i 1968 bare 7 1/2 år gammel. I Sandefjords Blad sto det i avisen neste dag " En stjerne ble født på torvet igår". Bare få måneder senere kom hennes første singelplate ut med titlene "Albertino"/ "Hvis jeg var en fugl" skrevet av Fredrik Friis. Den lille jordnære jenta tok Norge med storm og sang seg raskt inn i folks hjerter. Hun ble et stort idol for landets småjenter og gutter, og jentene ville kle seg og synge som Anita. Overalt opptrådte hun for rekordstore publikum, som på Tønsbergmessen i 1969 da 25.000 mennesker kom for å se henne opptre, en rekord som ennå står.

Hennes første LP plate solgte over 120.000 eksemplarer. Hun hadde stor utstråling og en sjelden musikalitet som senere fikk stor oppmerksomhet ut i Europa. I Sverige ble hun på SVT1 i serien "Vidunderbarn" omtalt som et vidunderbarn sammen med storheter som Michael Jackson, Mozart og Beethoven.

I 1970 ga hun ut singlen «Mitt Sommarlov», som niåring. Den gikk til topps på VG-lista, og lå der i to uker. Året etter (1971) ga hun ut singlen «Schön ist es auf der Welt zu sein» (Da er det skjønt å være til) i Tyskland, sammen med tyskeren Roy Black. Singelen ble solgt i to millioner eksemplarer, og er én av Tysklands største slagere gjennom tidene. På Radio Luxemburg vant hun og Roy Black den prestisjetunge prisen «Goldener Løwe.» som årets mest populære og mestselgende artister i Tyskland. Singelen ble gitt ut på norsk året etter, i 1972 og på svensk og lå bla. på Svensktoppen i flere uker.[2]

Hun deltok i Melodi Grand Prix 1971 med sangen «Gi meg en zebra», og kom på fjerdeplass. Hanne Krogh vant med «Lykken er». I Melodi Grand Prix 1972 sang «Happy Hippie», og oppnådde en tredjeplass (av fem deltakere). Grethe Kausland og Benny Borg vant med sangen «Småting». Hun deltok så i Melodi Grand Prix 1983 med sangen «Nå er jeg alene». Den kom på en syvendeplass, vinner var Jahn Teigen med «Do re mi». I Melodi Grand Prix 2009 var hun tilbake, denne gangen sammen med KeSera på sangen «Party». Den ble slått ut i Sistesjansen i Ålesund.

Hegerland ble presentert for rockartisten Mike Oldfield under en av hans konserter. Hun gav ham en kassett der hun synger, og Oldfield lovet å ta kontakt. Ett år senere ringte han og ville ha henne som vokalist på den spesialkomponerte Pictures in the Dark, som ble et hit. Litt etter litt ble de et par og flyttet sammen, men ble aldri gift. Sammen fikk de to barn, Greta og Noah. Noah er også et musikalsk talent og er blant annet med i russemusikkgruppen The Snæss Project, sammen med Joakim Delebekk. Hun medvirket også på flere av Mike Oldfields album i siste delen av 1980-tallet, blant annet Islands og Earth Moving.

Som voksen deltok hun på to spor på lydsporalbumet til filmen 1958 (Polydor 2672 056) i 1980. Sporene var «Born Too Late» og «Tammy». I 1982 utgav hun singlen «What about Me»/«One Night Standman» på sitt eget plateselskap Addy Records og katalognummeret var WSL 1. I 1985 var hun med i Forente Artister på sangen «Sammen for livet», til inntekt for de sultrammede i Afrika. I 2008 gjorde Hegerland comeback på Ose Countryfestival.

I 2011 gjorde Anita Hegerland et comeback med CD-en Starfish, produsert av Ronnie Le Tekrø. Dette var hennes første utgivelse med nytt materiale siden Voices fra 1994.

I 2016 spilte Anita Hegerland inn noen av sine hits fra 70-tallet i nye og voksne versjoner som en markering av sitt 45årsjubileum som artist i 2014. Hun spilte inn "Hvis jeg var en fugl" på norsk, "Mitt Sommarlov" på svensk og "Schön ist es auf der Welt zu sein" på tysk, denne gang i duett sammen med sin yngste datter Kaja Hegerland Loveband.Hun samarbeidet også med svært gode låtskrivere, norske Hanne Sørvaag og amerikanske Billy Burnette, gitaristen i Fleetwood Mac i 8 år og gitarist i John Fogerty band. Hanne Sørvaag ga henne låtene "Tell it like it is" og "The Riddle" og av Billy Burnette fikk hun låtene "Slow Motion Replay" og "Beautiful Catastrophe". Sistnevnte er tittelsporet på albumet, og denne melodien fremførte live i en unplugged versjon i Berlin i Tyskland sammen med sin gitarist Espen Rogne på byens to største radiostasjoner Antenne Brandenburg og Radio Berlin 88.8. Dette skjedde i september 2016.

CC 250, -

Kilde: Facebook