Anita Hegerland er en av Norges mest folkekjære artister gjennom snart 50 år. Hennes stemme har vært solgt på over 30 millioner plater over hele verden og hennes karriere er både historisk og unik i Skandinavia.
Hun var bare 8 år da hun slo igjennom med et brak i Norge og gikk inn i Dolls hjerter med låter som "Hvis jeg var en fugl", "Da er det skjønt å være til" og "Mitt Sommarlov". Sistnevnte, hennes store hit i Sverige i 1970.

Hun skrev norsk musikkhistorie da hun ble landets første " Millionartist" på plate da hun gjorde furore i Tyskland og slo igjennom der i duett med tyskeren Roy Black i 1971 og solgte nesten to millioner plater. Ingen annen norsk soloartist hadde vært i nærheten av et slikt platesalg på den tiden, så dette var sensasjonelt.

Det gjorde lille 10 årige Anita Hegerland fra Norge til verdens mestselgende kvinnelige barnestjerne det året i meget eksklusivt selskap med superstjernen Michael Jackson.
Han solgte også nesten to millioner det året i USA av sin solodebut singel "Gotta be there".
Anita ble raskt omtalt som vidunderbarn pga sin sjeldne musikalitet og store talent. Hun fikk flere tilbud om lansering i USA. Bl.a fra Elle Fitzgeralds amerikanske manager som var helt fra seg etter å ha sett Anita opptre i Oslo i 1969, og fra Danny Kaye som Anita opptrådte sammen med i Haag på Unicefs store galla i 1971. Du vil bli den nye Shirley Temple sa han, men Anitas foreldre takket høflig nei og ønsket å beskytte henne.

Anita Hegerland har opptrådt i mange av de største TV-showene, hallene og arenaene i Europa siden 1971, sammen med Roy Black på 70-tallet og Mike Oldfield på 80-tallet og tidlig 90tall. Hun var en av Mike Oldfields viktigste vokalister sammen med Maggie Reilly, Barry Palmer, Kevin Ayers, Chris Thompson, Adrian Belew, Bonnie Tyler og Nikki Lamborn og sang to av hans største millionselgende hits "Pictures in the dark"(1985) og "Innocent"(1989). Mike og Anita har også to barn sammen.

Anita har delt scene med mange av verdens største artister som Whitney Houston, Tina Turner, Janet Jackson, Cher, Kate Bush, Bryan Adams, Jennifer Rush, Blondie, Kim Wilde, Roxette, Chris de Burgh, Phil Collins, Julian Lennon, Scorpions, Gary Moore, James Last, Boney M, Nana Mouskouri, Natalie Cole, Prinsesse Stephanie av Monaco, Danny Kaye, Lulu, Petula Clark, Josephine Baker og mange fler.

Hun har spilt inn plate i studio og hatt et musikalsk samarbeide med store stjerner som Gary Moore, Mike Oldfield, Alan Parson, Sheryl Crow, Roy Black, Simon Philips (TOTO), Nik Kershaw, Bonnie Tyler, Michael Cretu (Enigma), Billy Burnette (Fleetwood Mac) og Jan Akkerman (Focus).

Og her hjemme i Norge har hun samarbeidet med de største som bl.a Wenche Myhre, Rolv Wesenlund, Elsa Lystad, Leif Juster, Harald Heide-Steen Jr, Benny Borg, Rolf Løvland, Dizzie Tunes, Grethe Kausland, Axel Hennie, Ronni Le Tekrø, Knut Reiersrud og Hanne Sørvaag.

Anita kommer tilbake til Olsen med sitt fantastiske Starfish Band. Anita grunnla dette bandet i 2010 sammen med Ronni Le Tekrø og Jon Johannessen.

Trommeslager og lokomotiv i Anitas Starfish band Tom Arne Fossheim er godt kjent i norske rockekretser og utover i Europa etter sitt lange samarbeide med Ken Hensley, der han også er fast medlem i hans Live Fire band på turne i Europa og Russland. Nylig også med Alice Cooper.

Ellers består Anitas band av tre andre fremragende musikere med kapellmester Nils Mathisen som avsluttet fjoråret på turne med Elisabeth Andreassen, Tor Endresen og Øyvind Blunck.

På gitar har Anita sin dyktige gitarist Espen Rogne. Espen begynner etterhvert å bli veldig rutinert tross sin unge alder og har allerede opptrådt sammen med Anita både på tysk TV, de to største radiostasjonene i Berlin, på NRK1 TV og over 200 konserter sammen med Anita i Norge og Sverige de to siste årene. Stor suksess. Anita inviterte legendariske Jan Akkerman til Norge ifjor og sammen med Jan gjorde Anita og Espen tre konserter for et begeistret publikum. En vidunderlig mann å samarbeide med, sier Anita.

I tillegg spiller Espen Rogne i Street Legal band.

Og sist men ikke minst dyktige Sid Ringsby på bass. Sid er en av ringrevene i norsk musikkbransje og har deltatt på over 40 innspillinger i studio. Han var også tidligere bassist i Vestlandsfanden og TNT.

I tillegg til sitt Starfish band har Anita invitert med seg pianist Lars Andre Kvistum. Han har samarbeidet med bla Eva & The Heartmakers.

Vi gleder oss til en fantastisk kveld med Anita Hegerland & Starfish band! Den vil stå i prog rock, folk rock, power pop og hard rockens tegn.

CC 250, -

Kilde: Facebook