Hvem var Chet Baker? 17. september kl. 19:00 får du kanskje noen svar på dette.

Det er artisten Trond Haugmark som igjen står i bresjen for forestillingen som for første gang ble fremført i mai for fullt hus i Teaterkjellern. Forestillingen består av kjente låter som bindes sammen av korte fortellinger fra Chet Baker sitt liv.

Haugmark hørte Bakers signaturlåt ”My Funny Valentine” for første gang for 20 år siden, og siden den gang har han vært utrolig fascinert av den legendariske jazzmusikeren. En musiker som framførte de ømmeste kjærlighetslåtene på scenen, men hadde et turbulent liv utenfor – preget av dop og en mislykket jakt på nettopp den kjærligheten han sang om.

Haugmark beskriver musikken til Chet Baker som tilgjengelig og følsom, noe også den gode responsen fra publikum kan tyde på.
- Chet Baker sang i tillegg til å spille trompet. Repertoaret er hentet i fra Chet Baker Sings, et album utgitt i 1954 preget av melodiøse og harmoniske melodier. Han var kanskje en av jazzens største lyrikere.

Musikerne som er med denne kvelden er:
Helge Nysted på piano
Thomas Hvale på trommer
John Børge Askeland på kontrabass
Arne Hiorth på trompet

Haugmark ga selv ut albumet My Reverie i 2015 og kom ut med singelen Drive i 2016. I den senere tiden har han jobbet med fortellerkunst og denne produksjonen er et resultat av dette.

Ide, tekst og produksjon: Trond Haugmark
Musikalsk leder: Helge Nysted
Foto: Kay Arne Johansen

Sted: Teaterkjellern i Akergata 38, Oslo, http://www.teaterkjellern.no/

Konsertstart kl. 19:00.
ID: 18 år
CC: 200,- + billettavgift
Baren i Teaterkjellern er åpen.

Kilde: Facebook