Vil du bli en fikser? Stadig flere blir med i fiksebevegelsen, et internasjonalt fenomen hvor man hjelper hverandre med å fikse saker ødelagte ting og lærer fiksetriks av hverandre. Fiksere hjelper andre med å åpne, utforske og reparere elektronikk istedet for å kaste det på dynga.

Her i Trondheim har Naturvernforbundet i samarbeid med andre arrangert Fiksedager, som har vist at interessen er stor for å få fikset alt fra klær og møbler til sykler og radiostyrte lekebiler. Vi ønsker nå å få flere med på laget som har interesse for elektronikkfiksing. Inspirasjonen henter vi fra Oslo hvor gruppa Restarters har arrangert fiksefester med så stor suksess at de i år ble tildelt Oslo bys Miljøpris og faktisk er nominert til Nordisk råds miljøpris.

Vi inviterer alle som har noe kunnskap og har lyst til å lære mer om hvordan man fikser elektronikk inviteres til å bli med i en lignende gruppe i Trondheim. Målet er at vi sammen arrangerer fiksefester hvor vi hjelper andre med å utforske og reparere telefoner, brødristere og andre elektroniske dingser som har gått i stykker. På første kveld vil vi få et kurs med nyttige fiksetriks fra en som har reparert mye forskjellig på våre fiksedager, samt at vi får høre litt om erfaringene fra Restarters i Oslo.

Program for kvelden:
18:00 Om kampanjen Ta vare på det du har
18:15 Erfaringene fra Restarters i Oslo. Vi får besøk av initativtaker Kaja Ahnfelt
19:00 Børges elektroniske fiksekurs. Lær tips og triks om feilsøking, lodding og enkle reparasjoner.
20:30 Diskusjon om veien videre for elektronikkfiksing i Trondheim og mulig oppstart av lokallag av Restarters.

Det vil bli enkel matservering - begrensede antall plasser.
Påmelding til (Merke emnefeltet Fiksekurs)

Kampanjen Ta vare på det du har i Trondheim støttes av Trondheim kommune.

Kilde: Facebook