De fleste er enige om at seksualitetsundervisning i skolen må styrkes, ungdomspolitikerne inkludert. Det viktige spørsmålet og praktiske utfordringen blir da HVORDAN dette skal foregå i praksis.

«Snakk om det!» er tittel på den nye strategien for seksuell helse (2017-2022). Strategien er god og intensjonen er flott. Men skal det bli noe fart på praten, må de som samtaler med unge mennesker om følelser, kropp og identitet føle seg rustet til oppgaven. Det krever handling og politisk prioritering, ikke minst på lokalplan: «Gjør noe! Krav til bedre seksualitetsundervisning» er hovedvinklingen på dette politiske møtet under Arendalsuka.

I tett samarbeid med lokale krefter og faglige ressurser, vil konkrete eksempler på handlekraft, metoder og verktøy for bedre seksualitetsundervisning trekkes fram. Arrangementet har som ambisjon å være relevant for ungdomspolitikere især, med mål å inspirere og sette i gang en dominoeffekt av handlingsorienterte politiske prosesser og vedtak på alle plan.

Følgende vil være med å skape en god ramme rundt arrangementet:
- Sam & Sky med «Skammens diskotek» - Pride-låta 2017
- Podcast-duoen Vaya con Vulva

Medvirkende:
- Esben Esther Pirelli Benestad, Professor i Sexologi, Universitetet i Agder
- Hanne Kro Sørborg, Sexolog og ordstyrer for dagen, Songdalen kommune
- Div ungdomspolitikere med sentrale og lokale verv

Kontaktperson: Ellen Marie Hansen, Seniorrådgiver, Sex og Politikk, 47367045,

Arrangementet er et samarbeid mellom:
Esben Esther Pirelli Benestad, Helsestasjonen i Arendal Kommune, I Do Diversity, Senter for likestilling i Agder, LUNAR, Seksualitetsnettverk for Ungdom (SNU), Sex og Politikk, Sex og Samfunn, Skeiv Ungdom, Songdalen Kommune, Stiftelsen Amathea, Universitetet i Agder, Vaya con Vulva og Unge Funksjonshemmede

Kilde: Facebook