Gitaristen Amund Maarud sies å ha på egen hånd kreert sjangeren norsk nu-blues.
Han er også kjent som soloartist og som frontfigur i rockebandet The Grand (2005–2010) og duoen Morudes (2010–) med broren Henrik.
Han er kjent som en av Norges beste bluesgitarister. Han har turnert innland og utland med ulike band, til stor begeistring fra såvel publikum som presse. Konsertene blir uten unntak beskrevet som forrykende live-show som kombinerer ulike elementer fra blues til psykedelisk rock. I tillegg har Amund tolket Prøysen sammen med KORK og tonesatt og fremført tekster av Rolf Jacobsen til teaterforestilling med bl.a Toralv Maurstad.
For soloalbumet Electric fikk han Spellemannprisen 2011 i klassen blues.
Amund mottok Notoddens Bluespris i 2016 og samme år mottok han Edvardprisen, som deles ut av Tono, for sin komponering.

Ove Røsbak er født i 1959, og debuterte som forfatter 19 år gammel med «Lævandes dikt». Siden er det blitt bøker i de fleste genrer, mye kritikerros og mange priser, deriblant Prøysenprisen (1980) og Sandbeckprisen (2010).
Han er oversatt til flere språk, blant andre islandsk og japansk, og har samarbeidet med flere av Norges fremste musikere, som Sigmund Groven, Iver Kleive, Henning Sommerro, Knut Reiersrud, Stian Carstensen, Tone Hulbækmo og Hans Fredrik Jacobsen.
Dagbladets kritiker Ståle Wikshåland kalte en gang Røsbak en «performancekunstner av Guds nåde». Det meste av det denne forfatteren har skrevet er preget av hans oppvekst i Furnesåsa ved Hamar.
Ove Røsbak tror, trass i effektiv moderne fremmedgjøring, på de nære tings betydning i tilværelsen. Det er den hverdagen vi vanligvis regner som grå som skjuler det store eventyret.

Kilde: Facebook