I 2017 ga Ingrid Melfald Hafredal fra Porsgrunn ut sin andre roman "Harehjerte" og fikk strålende anmeldelser over hele linja. Dette er en renskåren og bevegende roman om unge og voksne mennesker som er samlet under samme tak. I det røde huset fins ømhet og vennskap, men også det voldsomme og det uforståelige.

Victoria Durnak ble tildelt Skien kommunes kunstnerstipend i 2016 og tilbragte ett år i Ibsengården i Snipetorp. Etterpå skrev hun romanen "Senteret", om en ung mor som flytter til Skien for å komme seg bort – bort fra Oslo. Bort fra han som ikke ville være far til barnet hennes. Hun tilbringer dagene sine på Herkules senter, besøker butikkene og menneskene som jobber i dem.

I januar 2018 utgir poeten Stian Johansen fra Skien sin første prosabok: romanen "Norge og døden". Tulla er født i 1927 i Nord-Trøndelag. Da hun var 10 år tok faren hånden hennes og leide henne vekk fra hjemmet. Han fulgte henne til to fremmede. For nå skulle Tulla i arbeid. Da hun nærmet seg voksen kom Agnar gående ut av skogen. Senere giftet han seg med henne og tok henne med sørover, til Porsgrunn og industrien. I 2010 ligger Tulla på Radiumhospitalet for å dø. Noen ganger i uka kommer barnebarnet på besøk. En mann som kan reise dit han vil og jobbe med det han har lyst til. Men hva vet han om bestemoras barndom?

Samtaleledere er Helga Lilleland, Arne Olav Lunde Hageberg og Anne Spånem.

Våren 2018 er det sjette gang Stemmer fra Telemark går av stabelen. Med denne arrangementsrekka ønsker Litteraturhuset i Skien i samarbeid med Skien bibliotek å løfte og hente frem vår tids telemarksforfattere. Det finnes et hav av gode forfattere som har tilknytning til fylket vårt, og for Litteraturhuset i Skien er det en stor glede å presentere dem for vårt publikum.

150,– (ordinærpris) / 100,– (medlemspris) / 75,– (studentpris)
Peer Gynt-salen.
Dørene åpnes kl. 18

Arr. er et samarbeid med Skien bibliotek og Telemark fylkeskommune.

Ingrid Melfald Hafredal (f. 1981) er fra Porsgrunn i 1981. Hun har gått forfatterstudiet i Bø og arbeider frilans som journalist. Hafredal har tidligere blant annet studert kultur og litteraturfag på Universitetet i Bergen. Hun debuterte som forfatter i 2013 med romanen "Omveier". "Harehjerte" er hennes andre roman. Begge romanene er utgitt på Oktober forlag.

Victoria Durnak (f. 1989) arbeider som forfatter, skulptør og billedkunstner. Hun har utgitt tre romaner og to diktsamlinger på Flamme Forlag, der den forrige, "Torget" (2015), handler om en gartner som leverer ting folk gir bort på finn.no. Romanen "Senteret" utspiller seg på Herkules i Skien og ble utgitt på Flamme Forlag i 2017.

Stian Johansen (f. 1976) er fra Skien. Han debuterte på Aschehoug med dikt- og prosaboka Jeff Tweedy, liksom i 2014. I 2015 kom Feltet. I knehasene til Skien og Porsgrunn siden 1981. Han har vært forlegger, journalist og jobbet i bokhandel. Nå jobber han på biblioteket i Skien og er styremedlem i Litteraturhuset i Skien.

Fotocred:
Stian Johansen er fotografert av Kai Hansen.
Victoria Durnak er fotografert av Marius Viken.
Ingrid Hafredal Melfald er fotografert av Pernille Marie Walvik.

Kilde: Facebook