I februar spilte Sigrid sin første klubbkonsert i Bergen, på den lille klubben Østre. Et par uker senere ga hun ut singelen Don't Kill My Vibe, som siden har gått som en farsott på noen av verdens største TV-shows og radiokanaler, og i tillegg fått hyllest av selveste Elton John.

I juni spilte hun for det tidobbelte publikummet på Bergenfests nest største scene, og nå er hun altså klar for sitt første headlinershow på USF Verftet. Sigrid sitter i en rakett med ekspressfart på vei mot stjernene.

Det hadde lenge vært hvisket i korridorene om Sigrid, og det eskalerte da hun signerte internasjonal platekontrakt med Island Records (U2, PJ Harvey). På nevnte selskap har hun nylig gitt ut sin første EP, som byr på bangerene Don't Kill My Vibe og Plot Twist, samt den mesterlige balladen Dynamite. I mai var hun månedens nykommer på Apple Music, en bragd som er de ferreste forrunt.

Sigrid lager popmusikk av aller edleste og mest hardtslående sort. Det er energisk, lekent, sofistikert, men samtidig har lyden av Sigrid i følge BT et nordisk, nesten kjølig preg. Nylig har Sigrid opptrådd på store talkshows i både USA og UK, hos blant annet James Corden og Jools Holland. Pressen fortsetter å skrive i prektige vendinger om Sigrid, les f.eks. NME-artikkelen ”how Sigrid proved to be the pop star we all wanted” fra hennes opptreden på The Great Escape.

Denne kvelden på USF Verftet blir en for bøkene. Hvilken annen artist i Bergen har tatt steget fra en 200-kapasitets klubb til byens største innendørs klubbscene på ett og samme kalenderår?

Kilde: Facebook