Kreativ meditasjonsretreat:
UT Undringstur vest i Havet

Stillhet, bølgeskvulp, måkeskrik...
solnedganger...
vinden mot ansiktet...varme svaberg...
du og naturen..et møte med deg selv
i bølgebruset og den åpne himmelen...

Rom til å oppleve det du opplever
danse det - tegne det - skrive det- være det
ditt valg
i kreativ meditasjon
alenetid og kvalitetstid
sammen
nærende sykluser
være med det som er.
Velkommen !

Bli med ut i havet og opplev meditasjon i kreativ dialog med naturen rundt deg!

Vi padler ut til "basecamp" på en av holmene nær Misje på Sotra. Her lager vi leir for 2 dager og nyter en pause fra hverdagen og bylivet. Det blir servert rikholdige frokoster, varm lunsj og treretters middag hver dag, gjerne rundt bålet. Du inviteres til din egen kontemplative skapende prosess i møte deg selv, naturen og øyeblikket. Og dem som ønsker det kan også sertifiseres med Våttkortet til Norges Padleforbund!

Gjennom kroppslig tilstedeværelse, sansning/persepsjon og somatisk bevegelse vil disse dagene støtte deg i å komme i kontakt med/ styrke kontakten til ditt indre kreative rom... det som hele tiden eksisterer i en levende og pustende, relasjon til din verden; Dette rommet i oss selv er naturlig kreativt og skapende.
Disse dagene inviteres du til å skape ut ifra denne dype kontakten med deg selv. Kjenne, føle være, danse, tegne, skrive...Være i kreativ bevegelse dypt forbundet til livet inni deg og rundt deg....

Bodymind Inquiry - Kreativ somatisk bevegelse er en utforskning av livet gjennom direkte opplevelse. SOMA refererer til kroppen som en levende pustende flyt av sanseinntrykk, følelser, sensasjoner, drømmer og ønsker... hele tiden i forandring.

Å skape fra kontakt med kroppen som en følt opplevelse, kan bringe oss i kontakt med vår egen retning, vilje og dypere intensjoner. Vi lærer å lytte til, og ta på alvor vår egen stemme, når den hvisker til oss gjennom sensasjoner, bilder eller stille ord...

Fra et somatisk perspektiv er ikke kroppen en ting, men en prosess; Kropp, psyke og ånd og natur
behandles som dypt sammenflettede prosesser som ikke kan skilles fra hverandre eller eksistere uavhengig av hverandre.

Vi vekker kroppens evne til å dele sin iboende visdom med oss, og vi vekker vår evne til å lære gjennom direkte opplevelse, slik at vi kan være våre egne indre veivisere, og leve i et kreativt samspill med naturen i oss og rundt oss...

‘ Creating in touch with sensation and feeling in the body awakens us to the sensous details of the material world - the opening of a hand, the coolness of a stone, the flow of a pigment... and paradoxically it is this attention to detail that opens and loosens the field in which we perceive things. Creating, in whatever way is available to us, moves us out of the abstractions and generalizations of our everyday seeing and language into the particular qualities and feel of the world about us. What we love; what is beautiful and delights us changes and expands our perception. What we create is always in some way speaking into being a part of ourselves which is as yet hidden and unspoken, unexpressed even to ourselves.’ (2004: Miranda Tufnell)

Padling mellom øyene...
Laila Reigstad er lommekjent langs øyene vest på Sotra og vil lede oss til en perle av en basecamp. Hun stiller med stabile kajakker og utstyr til alle. Padleturen ut til basecamp vil ta cirka en time fra naustet på Misje, som vil være helgens utgangs- og avsluttingssted. De som vil har også mulighet til å sertifiseres til Våttkort innenfor Norges Padleforbund i løpet av helgen. Dette er et 4-timers introduksjonskurs, men vi integrerer det i vår kurshelg sånn at alle får en grunnleggende innføring i padling, kameratredning og sikkerhet. I løpet av helgen kan deltakere som ønsker det, få privat padleundervisning med Laila.
Dagene i basecamp blir en blanding av utforskning i gruppe og tid til egen kreativ kontemplasjon, innenfor tilrettelagte rammer og retningslinjer. Og med storhavet, fuglelivet og naturens stille gang som bakteppe!

Basecamp
Vår leir for helgen vil bestå av lavvo for samlingsstundene, samt bålplass og utedusj. Det er fine tur- og badeforhold på øyen. Overnatting vil skje både i lavvo og mindre telt. Laila vil stå for matlaging på kurset, og tilberede deilige og varierte måltider. Det blir varme lunsjer og varme 3-retters middager, samt at det alltid er snacks og drikke tilgjengelig mellom våre kreative økter.


Om arrangørene:
Hanne Pedersen er Zen Coach og Somatic Movement utøver og lærer. Hun driver til daglig
Noori; Arts and practices of Bodymind Inquiry, og tilbyr workshops og en-til-en sesjoner som på ulike måter støtter deg som ønsker å komme i dypere kontakt med deg selv, og øke bevisstheten om kropp og sinn og væren, gjennom egen direkte opplevelse.
Hun har en 3 årig performer utdannelse fra School of Arts, Cantabile 2 og en mastergrad i Dance and Somatic Wellbeing- Connections to the Living Body, fra UCLAN i England. Hun er også kvalifisert som Somatic Movement Educator. Som Zen Coach og lærer tilbyr hun en holistisk forståelse av mennesket, og støtter dype transformasjons prosesser med enkle og kraftfulle prinsipper. Hun har mange års erfaring med å støtte mennesker gjennom kreative utviklings prosesser forankret i væren. Prosessene som hun tilbyr er forankret i empatisk lytting og tillatende tilstedeværelse. Dette støtter utvikling og transformasjon i å skje innefra, fra hver enkelt deltakers egen iboende visdom.

Laila Reigstad har 21 års erfaring som Phd og forsker innen biologi fra Universitetet i Bergen, men valgte i 2015 å hoppe av det hektiske jaget for å ta livet tilbake! Gjennom ReigstadUnlimited arbeider hun nå som freelaceskribent innenfor friluftsliv og miljø. Hun er fast skribent i bladet Padling og leverer artikler til en rekke norske og skandinaviske magasiner. I tillegg guider hun fjell- og kajakkturer i inn- og utland, både for nybegynnere og mer drevne. Hun er sertifisert Aktivitetsleder for havkajakk innen Norges Padleforbund og er turleder innen Den Norske Turistforening. Med base på Sotra vest for Bergen er turen kort ut mot havet og for å få flere med ut på tur startet hun Misje Kajakklubb i 2013, som hun har ledet siden. Padling i seg selv er både trening og mindfullness, men er også en veldig sosial aktivitet som skaper fellesskap i naturopplevelser. Derfor blir padling både mental og fysisk frihet!

Praktisk informasjon

Tid og sted: 18-20 August i øyene vest for Misje, Sotra.

Pris: 3400 NOK.

         Prisen inkluderer:<br/>           Servering av 3-4 måltider pr. dag, <br/>           Overnatting i lavvo eller telt, <br/>           Leie av kajakk med utstyr, <br/>           Introduksjonskurs i havkajakk m/Våttkort<br/>           Full retreat med alt opplegg og undervisning<br/>​<br/> 

Kontakt og påmelding:
/ +47 912 44 793 (Hanne)
eller / +47 90041881 (Laila)

Web : www.bodymind-inquiry.com www.reigstadunlimited.no

Kilde: Facebook