Haugalandprogogrock
Høvleriet fyller 100 år i år og Haugaland Progklubb 5 år. Dette skal vi feire med tidenes festival og lineup! I år vil vi ha 11 band på scenen fredag og lørdag, årets Festivalkunstner Martin Mentzoni, stands der kreative personer kan promotere og selge sine produkter, samt årets veldedige organisasjon; Norsk Folkehjelp.

Alt dette i Haugalandet mest stemningsfulle lokale, der vi har topp lydanlegg, godt hjemmebrygga øl og masse hyggelige festivaldeltagere! Her blir det spekket program, så kom tidlig!
Billettpris kr 400 + avgift for dagspass.

Dørene åpnes kl. 19.00 fredag og første band går på scenen rett etterpå. Band som spiller fredag: David Cross Band, Fatal Fusion, Seven Impale, Novocaine, Ring Van Möbius og Fengande Spetakkel. Sjekk ut spillelisten fra Spotify som er lagt ut for festivalen!

PROGRAM FREDAG 03.11.17,
David Cross Band: Med et stjernelag av musikere med seg, bla. Peter Jackson fra Van der Graaf Generator, og en fantastisk konsert på HRH festivalen i Wales tidligere i år i baklommen, vil dette bli en stor musikkopplevelse.

David Cross slo igjennom i 1972 når han, Jonn Wetton, Bill Bruford and Jamie Muir ble invitert av Robert Fripp til å bli med King Crimson, på de legendariske albumene ‘Larks Tongues In Aspic’ (1973), ‘Starless And Bible Black’ og ‘Red’ (begge 1974). Denne pioneren på “rock violin” startet The David Cross Band i midten av 80 tallet og, slapp debutalbumet, ‘Memos From Purgatory’, i 1989. Mellom innspillinger av hans eget bands album har David Cross også produsert og spilt på mange andre bands album. David Cross Band spiller genuine progressive konserter, der de leverer moderne, rocka låter fra såvel sine egne album, som klassikere fra King Crimsons katalog.

Fatal Fusion: "Fatal Fusion" ble født tidlig i 2008 og 2010 gav bandet ut debutalbumet "Land of the sun», som ble nominert til "beste debut album 2010" av Prog Awards. Andre album, "The Ancient Tale», kom i 2013 og tredje albumet "Total Absence" ble gitt ut på Karisma Records i november 2016. Fatal Fusion er et norsk progressivt rock-band som er sterkt påvirket av 1960- og 70-tallets progressive rock, av band som King Crimson, Camel, Pink Floyd, Yes, Genesis, Rainbow, Led Zeppelin, Rush, m.m, og også nyere band fra som IQ, Anekdoten, Marillion, Dream Theater, Iron Maiden for å nevne noen. Fatal Fusion har et bredt musikalsk landskap, som kombinerer mange musikalske stilarter som jazz, blues, rock, metal, funk, psykedelia ambient, latin, og klassisk musikk.

Seven Impale: Seven Impale startet opp i 2010, de har tidligere gitt ut en EP (2013), og albumene «City of the Sun» September 2014, og i September 2016 kom etterlengtede «Contrapasso». Album og konserter har fått mye oppmerksomhet og entusiastiske anmeldelser, og bandet har fått mange fans over hele verden. Seven Impale er også booket til Night of the Progs i år. Bandet spiller eksperimenterende musikk som drar deg inn, og med elementer av både jazz, klassisk og metall, noe som har gjort at de har blitt sammenlignet med både King Crimson, Tool og Meshuggah. Dette er et band som vil imponere deg!

Novocaine: Det er en stor musikalsk skaperkraft i Norge for tiden, og Novocaine er et eksempel på dette. De regnes som et av Vestlandets mest spennende rockeband, og er booket til flere kvalitetsfestivaler. I februar i år gir de ut sitt første fulle album, “Swept away”, som er fylt av monumental gitarbasert syntrock i et melankolsk landskap – “Sad music for happy people”. Musikken har blitt sammenlignet med Muse, Sigurd Ros og Radiohead, og har høstet mange lovord. I november kommer de og spiller for oss, regn med høy gåsehudfaktor og å bli berørt!

Ring Van Möbius: Med Hammond orgel fra 68, fuzz bass og en god dose nostalgi, spiller Karmøybuene Ring Van Möbius vaskeekte 70 talls prog, inspirert av band som Van der Graaf Generator, King Crimson og Emerson Lake and Palmer. Bandet har sitt eget utradisjonelle sound, som spenner fra det sarte og behagelige, rett over i ren galskap og abstrakte lydlandskaper. Den lokale trioen er i disse dager i ferd med å legge siste hånd på sitt debutalbum, innspilt i Spektral Tape Studio, på ekte analogt utstyr, og tar også sikte på å slippe en 7” single i forkant av plateslippet. Bandet består av Thor Erik Helgesen på Hammond-orgel, Fender Rhodes piano, øvrige tangentinstrumenter fra 60 og 70 tallet, samt vokal, Håvard Rasmussen baryton – bass & effekter og Dag Olav Husås på slagverk & perkusjon.

Fengande Spetakkel: Fengande Spetakkel fra Karmøy, startet opp i 2014, og spiller en eksplosiv blanding av aggressive trommer, riff og feite gitarsoloer, både hardt og fengende. Inspirasjonen kommer fra rockelegender som Wolfmother, Slash og Led Zeppelin. Dette er riffbasert rock og full rulle med røff vokal og fete gitarer. Fengande Spetakkel vant både publikumsprisen og førsteprisen på KM i rock og har blant annet spilt på Etnemarknaden, 1årsjubileumet til Kaffi Fanzine, Undergrunnfestivalen 2016 og Uhøvla Julagarp og, nå sist, oppvarming for Orango. De ga i fjor ut sin debut-EP, «One Way ticket». Gjør klar øregangene folkens!

Kilde: Facebook