Hvor skal du ha det gøy i sommer?

Hipp hurra for fornøyelsesparker!

Fri fra jobb, fri fra skole, fri fra barnehage,fri fra daglige rutiner. Ferie! Liten og stor, gammel og ung, uansett alder så er sommeren noe helt for seg selv. Og er det noe som aldri kan slå feil om sommeren er det fornøyelsesparker! Samme hvor du er i Norge så er du alltid i nærheten av lek og morro.

Noen av de beste sommerminnene mine er uten tvil fra ulike parker i inn og utland. Spennende ting å se på, suget i magen i karusellene, halvsmeltet ispinne og lukten av grillmat. Da er livet fint.

Bilde: Tusenfryd

De fem største fornøyelsesparkene i landet er Kongeparken på Ålgård, Dyreparken i Kristiansand, Sommarland i Bø, Hunderfossen i Lillehammer og Tusenfryd.

Vi i Dailyplanit har tatt en nærmere titt på Tusenfryd og årets desidert kuleste familienyhet RAGNAROK! 20km fra Oslo, ved Vinterbro ligger en av Norges største parker. Her finner man attraksjoner for alle. For de aller tøffeste er Nightmare, Europas alle første 5d attraksjon noe man må oppleve. Eventyrstien er en magisk tur for de aller minste, og Burnout Stuntshow er en kjempesuksess som gir deg action, spenning, fart og humor. Du kan sjekke ut DailyPlanit og Tusenfryd for mer informasjon.

Her har man så mange timer med sommerglede at det er vanskelig å velge seg favoritter. Likevel, jeg kan ikke la vær å fortelle deg om RAGNAROK. Norges råeste vannbaserte attraksjon er helt unik og man finner ikke lignende i hele Nord-Europa. En halv kilometer med stryk, fossefall, ulike hinder og en malstrøm. Man befinner seg i et norrønt univers og man kjenner igjen både skikkelser og omgivelser fra alle historiene, mytene, bøkene og filmene som omhandler vikingetiden. En historisk reise gjennom 1,3 millioner liter vann! Må prøves!

Heldige er vi som har så mange spennende opplevelser i vente. Jeg håper at du får en fantastisk sommer, og at du skaper gode minner. At du tar med deg vann i håret, sand mellom tærne, ketchup på genseren og lukten av gress. At gleden av en spennende tur med berg og dalbane er med deg helt til høsten, og at du smiler på innsiden av å tenke på sommeren 2016. God fornøyelse!

# fornøyelsepark # underholdning # karuseller # nyheter